Moda în Grecia Antică, prezentată la Muzeul Callatis din Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia și Primăria Municipiului Mangalia organizează vineri, de la ora 19.30, la sediul muzeului din Şoseaua Constanței, simpozionul: Moda în Grecia antică. Evenimentul este organizat în colaborare cu Studio&S și Casa de modă Natural Mode.

Directorul Muzeului Callatis, dr. Sorin Colesniuc, spune că motivul pentru care organizează evenimentul este pentru că orașul-stat Callatis a fost întemeiat, la sfârșitul secolului VI a.Chr., de către grecii veniți dintr-o colonie a Megarei numită Heracleea Pontică. „Timp de mai multe secole, dar și după cucerirea cetății de către Imperiul roman (secolul I a.Chr.), moda la Callatis a fost asemănătoare cu moda din întreaga Grecie antică. Dovezi în acest sens sunt: statuile, basoreliefurile, frizele și stelele funerare, descoperite la Mangalia, care pot fi vazute în expoziția permanentă a muzeului. Cele mai sugestive sunt însă statuetele de tip Tanagra, confecționate în atelierele cetății Callatis, care ne arată croiala și culoarea veșmintelor, precum și felul cum își aranjau podoaba capilară femeile și bărbații în antichitate“, a declarat Colesniuc.

Muzică şi dansuri greceşti

În cadrul evenimentului vor avea loc un spectacol de muzică și dansuri grecești, dar și o prezentare de modă, unde cei prezenți vor putea vedea veșminte antice, realizate de Casa de modă Natural Mode, îmbrăcate de tinere prezentatoare de modă. Alături de fete se va afla și un băiat, Alin Turnea, care va prezenta îmbrăcămintea purtată de bărbați în perioada antică.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite