Moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe vor fi expuse permanent la biserica pictată de Nicolae Tonitza

0
0

Ceremonie religioasă la Constanţa. Înalt Preasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului aduce moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe la biserica Sf. Gheorghe din Constanţa.

Zi de sărbătoare pentru creştinii din Constanţa. În ajunul zilei Sfântului Gheorghe, biserica din oraş, cu acelaşi hram devine casa permanentă a odoarelor.

Marţi la ora 18.00, ÎPS Teodosie va aduce moaştele de la Catedrala Arhiepiscopală. Momentul va fi urmat de o vecernie oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi. 

Biserica de pa strada Nicoae Iorga este cunoscută şi pentru că pictura este realizată de Nicolae Tonitza. 

Moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe au fost donate de către cardinalul Dionisie Tettamanzi, actualul arhiepiscop emerit de Milano. 

Sfântul Gheorghe s-a născut în secolul al III-lea, în părţile Nicomidiei, din părinţi evlavioşi. A fost atras în mod deosebit de mânuirea armelor, ajungând la treizeci de ani la rangul de tribun, apreciat fiind de împăratul Diocleţian pentru victoriile pe care le adusese în lupte. 

Dacă din punct de vedere profesional omul de arme avea o carieră bine conturată, la prigoana împotriva creştinilor comandată de împărat în anul 303, Sf. Gheorghe a renunţat la tot şi şi-a mărturisit credinţa în Dumnezeu în faţa lui Diocleţian.

În cele câteva zile de la mărturisirea credinţei până la naşterea în lumea celor drepţi, Sfântul Gheorghe a făcut minuni, a îndurat cu stoicism multe chinuiri greu de imaginat. Toate acestea cu dus la convertirea multor păgâni, printre care şi împărăteasa Priscila, cea care a primit numele Alexandra la Botez, omorâtă şi ea la porunca împăratului. Sfântul Gheorghe a fost ucis prin decapitare cu sabia, fiind sărbătorit de Biserică pe data de 23 aprilie.


Vă mai recomandăm: 

Taina luminii din noaptea de Înviere. De ce mâncăm pască şi ouă roşii în ziua sfântă de Paşti

VIDEO FOTO Lumina Sfântă a venit pe mare, la Constanţa. ÎPS Teodosie a împărţit-o credincioşilor între ruinele cetăţii Tomis

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite