Moarte suspectă pe şantierul unei bisericii. Bărbat găsit într-o groapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul bisericii Sf. Filofteia din Constanţa                                             Sursa: Fb Fotografii Tomitane
Şantierul bisericii Sf. Filofteia din Constanţa                                             Sursa: Fb Fotografii Tomitane

Un bărbat a fost găsit în stop cardio-respirator în groapă săpată pentru fundaţia unei biserici. Omul de 64 de ani a fost declarat mort după zeci de minute de resuscitare.

Evenimentul s-a produs miercuri, 19 decembrie, pe şantierul bisericii Sfânta Filofteia din municipiul Constanţa. Medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au fost chemaţi să intervină pentru a acorda primul ajutor unui bărbat căzut în groapa săpată pentru fundaţia pe care se va construi biserica.

„Pacientul pe care noi l-am găsit era in stop cardio-respirator, i-am făcut protocol de resuscitare timp de 40 de minute, dar, din păcate, a fost declarat decedat. A fost solicitat un echipaj de poliţie, apoi transportat la morga Cimitirului Central”, au declarat reprezentanţii SAJ Constanţa.

Medicii au găsit victima căzută în groapa săpată pentru fundaţia bisericii. La faţa locului erau şi alte persoane care susţineau că-l cunosc pe cel căzut, dar cât a durat procedura de resuscitare toţi au dispărut. Unii martori susţin că atât victima, cât şi cei care erau iniţial acolo erau muncitori pe acel şantier.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că „din cercetările noastre, ieri (miercuri n. red.) nu a fost zi de şantier, datorită gerului. Omul respectiv a intrat ilegal în şantier, pe proprie răspundere. Nu muncea efectiv acolo, era un enoriaş şi dorea să vadă stadiul lucrărilor. Din când în când mai ajuta voluntar pe muncitori.”

Conform unor martori, miercuri, 19 decembrie, pe şantierul bisericii au fost văzuţi muncitori, chiar dacă temperaturile de afară erau destul de scăzute. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a revenit cu detalii referitoare la aceşti muncitori: „veniseră doar să aducă nişte panouri pentru zilele următoare, când se putea lucra. Probabil asta a determinat victima să creadă că se lucrează şi să intre în şantier. Lucrările se fac în regie proprie.”

Întrebat dacă parohia a luat măsuri de securizare a zonei, altfel încât nicio persoană neautorizată să nu aibă acces pe şantierul unde s-au săpat gropile pentru fundaţie, Eugen Tănăsescu a spus că este treaba autorităţilor să stabilească aceste detalii.


   Şantierul bisericii (fotografie realizată în luna septembrie 2018)     FOTO Fb Fotografii Tomitane

Santierul unei biserici din Constanta FOTO Fb Fotografii Tomitane

IPJ Constanţa a transmis, la solicitarea „Adevărul”, că „bărbatul în vârstă de 64 de ani era pensionar, nicidecum muncitor. Era un om care obişnuia să meargă la biserică. Se pare că i s-a făcut rău şi a căzut.  Era luat în evidenţă cu probleme medicale.” Cercetările continuă, oamenii legii deschizând un dosar penal de moarte suspectă.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă spun că nu au fost sesizaţi cu privire la nicio victimă găsită pe un şantier pe Şoseaua Mangaliei numărul 80, dar că vor face cercetări cu privire la incident.

Preotul paroh al bisericii Sfânta Filofteia, Gică Silistra,  ne-a transmis că la ora aceasta este „în slujbă” şi ne va contacta după aceea.

Pe aceeaşi temă:

Tentativă de tâlhărie în apropierea unei şcoli. Cum au reuşit elevii să scape

Pieton accidentat mortal. A traversat strada prin loc interzis




 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite