Ministrul Justiţiei, somat de PDL Constanţa să clarifice situaţia lui Nicuşor Constantinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei Foto Arhivă Adevărul
Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei Foto Arhivă Adevărul

Senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei Constanţa a Partidului Democrat Liberal, i-a transmis o interpelare ministrului Justiţiei Robert Cazanciuc, referitoare la Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.

„Aşa cum bine ştiţi, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit ca Tribunalul să emită un mandat de arestare pe numele lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, şi totodată să îl dea pe acesta în urmărire internaţională. Pe 7 august, tot Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, arestarea preventivă a lui Constantinescu. Însă cum acesta se află de mai multe luni în SUA ar fi trebuit să se demareze procedura de extrădare, însă nimic nu s-a întâmplat“, arată senatorul PDL.

Chiru afirmă că separă cele două planuri, personal şi profesional, în privinţa lui Nicuşor Constantinescu.

„Ca părinte, îmi exprim regretul pentru starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu şi prin durerea pe care trebuie să o poarte în suflet copiii şi soţia acestuia. Însă cel care greşeşte trebuie să plătească, iar plimbările pe la cârciumi şi supermarket-uri demonstrează că starea de sănătate a lui Constantinescu se ameliorează. Cu toate acestea, demersurile de extrădare sunt foarte greoaie. Mai mult, aţi declarat că procedurile de extrădare sunt confidenţiale“, spune parlamentarul constănţean.

Gigi Chiru la Adevarul Live FOTO David Muntean

Christian Gigi Chiru i-a adresat lui Robert Cazanciuc mai multe întrebări în ceea ce priveşte demararea procedurii de extrădare şi durata acestei proceduri.

„Ministrul Justiţiei lasă de înţeles că nu doreşte ca Nicuşor Constantinescu să-şi ispăşească pedeapsa. Prin acest demers, omul primului-ministru Victor Ponta poate demonstra că activitatea în calitatea de ministru al Justiţiei trece peste dorinţele PSD-ului. Aş vrea să cred că domnul ministru Cazanciuc va iniţia procedurile de extrădare şi va ajuta justiţia din România să clarifice cazul lui Nicuşor Constantinescu“, declară şeful PDL Constanţa.

Nicuşor Constantinescu - preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este tratat în SUA de cancer la prostată Sursă foto CJC

El se mai arată îngrijorat faţă de soarta Consiliului Judeţean Constanţa, instituţie aflată în pragul insolvenţei. „ Această preocupare nu ar exista dacă preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, având probleme de sănătate şi de natură penală, şi-ar fi dat demisia din funcţia pe care o deţine şi nu ar fi pus în pericol judeţul Constanţa”, consideră senatorul Chiru.  

Vă mai recomandăm

Nicuşor Constantinescu a primit un nou mandat de arestare într-un dosar de corupţie. Decizia a fost luată de Tribunalul Constanţa

Nicuşor Constantinescu îi cere Procurorului general al SUA respingerea oricărei cereri de arestare

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, despre Nicuşor Constantinescu: „Evident că avem informaţii unde este persoana. Procedura de extrădare este nepublică”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite