Meşteşugarii romi vin în mijlocul vamaioţilor, la Festivalul Stufstock

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Festivalului Stufstock, până pe 28 august, au loc Zilele Romano ButiQ, pentru o baie de cultură meșteșugărească în stil romani. Sunt programate piese de teatru, concerte şi o întâlnire cu muzicianul Damian Drăghici.

Expoziții de obiecte și fotografie, povești și secrete despre meșteșuguri, ateliere de ucenicie în argint, lemn, nuiele de răchită și fier - totul sub îndrumarea atentă a meșteșugarilor profesioniști au loc în aceste zile în Vama Veche.

În plus, mâine, 25 august, de la 20.30, actrița Alina Șerban joacă pe scena de la Corsarul spectacolul „Declar pe propria răspundere” - o piesă care prezintă istoria maturizării unei fete de etnie romă între curtea de spoitori din cartierul Tei în care locuiește și lumea ”majoritarilor” în care învață și lucrează.

Tot mâine, la miezul nopții, la Roata, trio-ul The Vintage Spirit (Adi Flautistu – contrabas, Costinel Mirea – vioară și Ciprian Pop – chitară) va susţine un concert cu minor swing, bebop sau jazz manouche.

Sâmbătă, de la ora 20.00, Damian Draghici să se întâlnească cu cei din Vama Veche, iar duminică, de la ora 21.00, are loc un concert balkan-rock care va fi totodată și petrecerea de închidere a Festivalului Stufstock.

Horaţiu Mălăele a deschis Festivalul Stufstock. În Vamă, au început lecţiile şcolii de rock GALERIE FOTO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite