Mazăre, mai tare decât tsunami: „Plec în Madagascar. I-am rezistat eu lui Băsescu, d-apoi...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre, neînfricat pe valuri
Radu Mazăre, neînfricat pe valuri

Primarul Radu Mazăre nu renunţă la vacanţa sa de Paşte în Madagascar, unde va pleca cu mama lui şi cu mama lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Întrebat dacă s-a speriat cumva de catastrofa naturală ce a lovit Indonezia în această dimineaţă, Mazăre s-a arătat indiferent. „Nu m-am speriat eu de Băsescu şi i-am rezistat, d-apoi de un tsunami“, a ridicat primarul din umeri.

Iată ce planuri îşi făcea Radu Mazăre în ajunul dezastrului din Indonezia

Indonezia s-a confruntat miercuri cu un cutremur de aproape 9 grade pe scara Richter, urmat de replici la fel de violente. Mişcările seismice au avut loc în aceeaşi zonă în care s-a produs şi seismul din decembrie 2004, ce a generat un tsunami devastator, soldat cu peste 230.000 de morţi.

Cutremurul de miercuri a fost resimţit timp de cinci minute, iar Centrul pentru Tsunami din Pacific a emis alerta de tsunami pentru 28 de ţări: Indonezia, India, Sri Lanka, Australia, Myanmar, Thailanda, Maldive, Malayezia, Mauritius, Reunion, Seychells, Pakistan, Somalia, Oman, Madagascar, Iran, Emiratele Arabe Unite, Yemen, Bangladesh, Africa de Sud şi Kenya.

Alerta menţionează că seismele cu această magnitudine „au potenţialul de a genera un tsunami distructiv şi care poate afecta suprafeţe mari de coastă din întregul bazin al Oceanului Indian“.

Situat tot în Oceanul Indian, Madagascar este la o distanţă de 7.600 de kilometri de Indonezia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite