Maşini distruse şi 10 tone de piese auto uzate, descoperite în două containere sosite în Portul Constanţa

0
0
Deşeuri - arhiva foto
Deşeuri - arhiva foto

Cele două containere au sosit din SUA şi Canada. Piesele auto proveneau de la maşini avariate şi nu puteau fi reparate sau folosite, deşi ele erau declarate second hand.

Miercuri, 22 decembrie, autorităţile au controlat două containere sosite în Portul Constanţa Sud Agigea. 

În primul container, sosit din SUA, s-a constatat că se aflau două autoturisme grav avariate, destinatarii fiind doi cetăţeni români domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa.

„În urma verificărilor s-a stabilit că cele două maşini figurau ca daună totală în urma unor accidente de circulaţie. Conform legislaţiei în domeniu, acestea nu pot fi înmatriculate pe teritoriul României, iar piesele acestora nu pot fi folosite, sens în care operaţiunea de import nu a fost finalizată”, transmite Poliţia de Frontieră.

Cel de-al doilea container, sosit din Canada, avea ca marfa declarată piese auto second hand şi părţi din autoturisme uzate, destinatarul fiind o firmă de pe raza judeţului Suceava.

„În urma verificărilor s-a constatat că piesele auto, în cantitate totala de 10 tone, provin de la autoturisme lovite, daună totală, ce nu pot fi reparate sau comercializate pe piaţa din România, constatându-se că acestea sunt deşeuri”, spun poliţiştii.

În cele două cazuri s-a dispus măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României şi trimiterii containerelor în ţările de expediţie, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de import ilegal de deşeuri.

Vă recomandăm şi: 

Bisericile din judeţul Constanţa vor strânge bani în ziua de Crăciun pentru familiile afectate de incendiu

Tariful pentru un certificat verde falsificat, între 250 şi 400 de euro. Cât câştigau intermediarii

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite