Marinarii cer să fie incluşi în etapa a 2-a de vaccinare. „Lucrăm într-un domeniu esenţial, pe nave sau platforme“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Marinarii cer să fie şi ei incluşi în categoria care să intre în etapa a 2-a de vaccinare anti Covid-19. Ei arată că domeniul lor este esenţial pentru economia naţională - fie că lucrează pe nave, fie pe platforme.

Sindicatul Naţional al Navigatorilor (SLN) declară că marinarii nu sunt înregistraţi REVISAL şi nu sunt angajaţi la societăţi din România, nefigurând astfel în etapa a 2-a din programul naţional de vaccinare.

„La iniţiativa Sindicatului Liber al Navigatorilor, a Asociaţiei Naţionale a Societăţilor de Crewing din România, a ANR , sprijinita de Prefectura Constanta şi susţinută de grupul de navigatori care doresc si ei vaccinarea voluntară in Etapa a 2-a a Programului Naţional de Vaccinare, am găsit sprijinul Ministerului Transporturilor si al Sanatatii pentru modificarea HG 1031/noiembrie 2020“, anunţă SLN, cu sediul în Portul Constanţa.

Modificările vizeaza introducerea a trei noi categorii de lucrători români în domenii esenţiale: personal navigant maritim şi fluvial, lucrători pe platformele marine şi cei de pe unităţile mobile din domeniul petrolier.

„Sperăm ca această modificare a HG 1031/2020 să fie publicată urgent în Monitorul Oficial al României, iar lucrătorii STS care au în atribuţiuni funcţionarea platformei de înscriere vaccinare Covid-19, să modifice corespunzător şi rapid suportul electronic, astfel încât programarea în etapa a 2-a să se poată face cât mai facil şi cu noile modificări“, afirmă Adrian Mihălcioiu, lider SLN şi reprezentant ITF România (Federaţia Internaţională a Transportatorilor).

SLN propune o modalitate rapidă prin posibilitatea programării personale a celor care doresc să se vaccineze, în raza domiciliului lor, prin platformă electronică sau prin Call Center.

„În momentul în care vom avea date concrete şi informaţii suplimentare referitor la vaccinare voluntară navigatori, vom comunica imediat“, dă asigurări SLN. 

Pe aceeaşi temă: 

A început faza a doua a procesului de vaccinare. Unde se pot imuniza constănţenii 

Bâlbă la programarea pentru vaccinare. Constănţenii, trimişi la adresa greşită pentru administrarea vaccinului

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite