Mamografii gratuite în Constanţa. Ce condiţii trebuie să îndeplinească femeile care vor analize de imagistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamografie
Mamografie

Institutul Regional de Oncologie Iaşi anunţă că va efectua mamografii gratuite la Constanţa, prin Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar, în ziua de luni, 1 august, de la ora 9.00, în zona Farului Genovez.

Acţiunea se petrece în cadrul programului „Cabinetul imagistic pe roţi”, folosit pentru testarea femeilor din 12 judeţe, care au acces limitat la servicii medicale de specialitate. Programul are ca obiectiv testarea a 30.000 de femei, cu vârsta între 50 şi 69 ani, din judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Iaşi, Bacău, Vaslui, Botoşani, Neamţ, Suceava.

În intervalul orar 10.00-14.00, 15.00-19.00, vor fi efectuate la Unitatea Mobilă 25-30 de mamografii digitale femeilor care se programează în prealabil. 

Programările se fac la numărul de telefon: 0241/485.893, în intervalul orar 9.00-16.00.

Examinarea gratuită constă în efectuarea unei mamografii digitale de screening cu dublă citire. 

Femeile eligibile au nevoie doar de buletin, în original şi copie, fără să fie nevoie de alt document sau trimitere de la medicul de familie.

Criterii pentru a beneficia de mamografie digitală gratuită: vârsta între 50 şi 69 de ani fără o zi; fără diagnostic confirmat de cancer mamar; fără simptome şi antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar; nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni; au reşedinţa în unul din cele 12 judeţe vizate de proiect.

Spre deosebire de mamografia analogică, cea digitală se obţine mult mai rapid, oferă o mai mare acurateţe a imaginilor obţinute în urma scanării, reducând astfel riscul de a repeta investigaţia, deci, implicit, timpul de expunere la raze X. Unitatea Mobilă de Screening are toate autorizaţiile şi avizele necesare, conform legislaţiei în vigoare.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Sylvia Hoişie, „mama“ Polidinului, celebrul vaccin 100% românesc: „L-am testat pe noi. Ne-am injectat şase zile la rând câte 2 mililitri“

ÎPS Teodosie, despre posibilele decese ale pelerinilor care s-ar putea infecta cu COVID-19: „Dacă este momentul să plece din viaţa aceasta, pleacă la Dumnezeu“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite