Magistraţii constănţeni au ieşit din nou pe scările Judecătoriei în semn de protest faţă de modificările legilor justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii constănţeni au protestat pentru a doua zi consecutiv   FOTO Călin Gavrilaş
Magistraţii constănţeni au protestat pentru a doua zi consecutiv   FOTO Călin Gavrilaş

Zeci de magistraţi constănţeni au protestat marţi, 19 decembrie, pe scările Judecătoriei Constanţa la adresa iniţiativei PSD de a modifica legile justiţiei.

Pentru a doua zi consecutiv, magistraţii au ales să stea în tăcere, unii dintre ei cu robele pe braţe, pe scările Judecătoriei Constanţa în semn de protest faţă de modificările pe care PSD intenţionează să le aducă legilor din justiţie.

Unii magistraţi ţineau în mâini foi pe care era scris jurământul depus: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire”.

La protestul de astăzi au participat şi poliţişti din cadrul IPJ Constanţa.

„Practic toată lumea o să fie blocată, indiferent de parchet, indiferent de nivel, indiferent de infracţiunea investigată. Nici un procuror nu o să-şi mai poată face treaba eficient”, declara ieri procurorul DNA, Andrei Bodean, cel care a instrumentat dosare celebre de corupţie în care sunt implicaţi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

Şi Judecătorul Marius Nastasia, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Constanţa a declarat că principalele modificări care-i vor afecta pe magistraţi sunt “înfiinţarea unor structuri specializate pentru cercetarea noastră. Răspunderea materială, care oricum exista şi nicio problemă, e bine să existe, dar imperativ se pune practic în acest fel presiune”.

Legea privind statutul magistraţilor a trecut astăzi de Senat cu 80 de voturi pentru, niciunul împotrivă, senatorii din opoziţie părăsind sala.

Pe aceeaşi temă:

Procuror DNA, despre modificările la legile justiţiei: „Vom face figuraţie la locul de muncă. Eu o să iau aceeaşi leafă şi dacă prind, şi dacă nu prind hoţi“

Protestul magistraţilor la adresa PSD. Astăzi se dă votul final pe modificările aduse Legilor Justiţiei
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite