Loveşte şi fugi. Tactica şoferilor cu maşini de Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În seara de vineri, 14 februarie, un şofer cu maşină înmatriculată în Bulgaria a lovit o altă maşină pe un bulevard al Constanţei, după care a plecat mai departe.

Scena s-a petrecut într-o intersecţie semaforizată a Constanţei, la ora 18.22. O coloană de maşini aştepta culoarea verde a semaforului de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, la intersecţia cu Bulevardul Ferdinand, sensul de mers spre Gară. Coloana se întindea până în dreptul porţii de acces în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.

Un şofer cu un Volkswagen de culoare închisă (posibil verde), înmatriculat în Bulgaria, cu indicativ TB, n-a apreciat corect distanţa până la ultima maşină din coloană, astfel că s-a oprit direct în spatele acesteia, tamponând-o. Autoturismul lovit, o Skoda Albă, a ricoşat în maşina din faţa sa.

Şofeurl vinovat a dat în marşarier şi profitând că se făcuse verde la semafor, a ocolit maşina lovită şi a plecat mai departe, fără să dea socoteală. 

Accidentul, care nu s-a soldat cu victime, deci va fi clasificat ca simplă tamponare, a fost raportat la 112. Şoferul din maşina lovită a avut prezenţa de spirit de a reţine numărul Volkswagen-ului de Bulgaria.

Dacă acesta din urmă va fi prins şi are asigurare auto obligatorie, pagubele vor fi acoperite de firma de asigurare, cu condiţia ca acela aflat la volan să nu fi consumat băuturi alcoolice la momentul accidentului.

Dacă nu, există soluţia ca altcineva „curat“ să declare că a fost la volan şi astfel asigurarea auto să poată fi valabilă. Metoda este aplicată des în cazuistica rutieră, fiind acceptată tacit de toate părţile implicate pentru recuperarea daunelor.

Vă mai recomandăm

Proiect de lege: Maşinile înmatriculate în Bulgaria ar putea circula în ţară doar 30 de zile

Lovitură pentru românii cu maşini înmatriculate în Bulgaria. Sofia se pregăteşte să schimbe legea rutieră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite