Litoralul românesc, sub lupa Protecţiei Consumatorilor. A fost instituit „Comandamentul Litoral 2018”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii care îşi fac concediul pe litoralul nostru cheltuiesc mult pe cazare şi puţin pe mâncare

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a înfiinţat o structură specială pentru protecţia consumatorilor numită „Comandament Litoral 2018”, în cadrul căreia 48 de comisari ANPC vor acţiona pe întreg litoralul românesc.

Activitatea comandamentului se va desfăşura în centrul operaţional din Constanţa, respectiv Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, în scopul prevenirii şi combaterii practicilor care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor.

Centrul operaţional Constanţa va avea următoarele arii de acoperire :

  • ­ Mamaia: staţiunile  Mamaia şi Năvodari;
  • ­ Neptun: staţiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche;
  • ­ Costineşti: staţiunile Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, 23 August.

„Am considerat necesar şi deosebit de util acest demers, pentru ca turiştii litoralului romanesc - una dintre cele mai vizitate zone ale ţării, vara - să se simtă în siguranţă  în privinţa serviciilor care le sunt oferite. Vom fi permanent prezenţi şi atenţi la felul în care agenţii economici respectă consumatorul şi legea şi, cu atât mai mult, îndemn consumatorii să se bucure de frumuseţile oferite de litoralul românesc ”, a declarat Marius Pîrvu, preşedintele Autorităţii Naţionale a Protecţiei Consumatorilor.

Comisarii care vor activa în cadrul structurii speciale pentru protecţia consumatorilor „Comandament Litoral 2018”  vor desfăşura, până la finalul sezonului, controale operative, preluarea şi cercetarea reclamaţiilor, activităţi de informare şi educare a consumatorilor, consilierea operatorilor economici, astfel încât să se asigure că raportul comercial dintre agentul economic şi consumator este unul corect, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Concret, pe litoral vor acţiona 36 de comisari detaşaţi din alte zone ale ţării şi 12 comisari constănţeni care vor acţiona atât pe timp de noapte, cât şi ziua. Preluarea reclamaţilor se va face pe un singur telefon: 0241.550.550.

Pe aceeaşi temă:

Nereguli grave descoperite de Protecţia Consumatorilor la un restaurant. „Un gândăcel îngheţat, rupt de familia lui”

Restaurante din staţiunea Eforie Nord, închise temporar de Protecţia Consumatorilor. Ce nereguli au găsit inspectorii




 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite