Liber la circulat pe Podul Agigea, de Paşti şi de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au decis să ridice restricţiile la traficul rutier de călători în perioadele de sărbătoare de Paşti (20 aprilie) şi de 1 Mai.

Instituţia Prefectului Constanţa a organizat marţi, 25 martie, o şedinţă de lucru pe tema circulaţiei pe podul de la Agigea, în perioada următoare. Podul se află pe DN39 Constanţa – Mangalia, la Km 8+988 şi este în reparaţii, cu restricţii de circulaţie.

Prefectul Radu Volcinschi a discutat cu reprezentanţii constructorului şi cu cei ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

„Au fost efectuate 50% din lucrările de înlocuire a hobanelor. În aceste condiţii, împreună şi cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere am stabilit ca atât de Paşte, cât şi de 1 Mai să ridicăm restricţiile de trafic pentru traficul de călători.

Începând cu 1 iunie 2014, prin toate punctele de intrare în judeţul Constanţa, vom oferi turiştilor informaţiile necesare privind închiderile programate ale podului Agigea, precum şi rutele ocolitoare pe care le au la dispoziţie pentru a ajunge în staţiunile litorale”, a declarat prefectul Radu Volcinschi.

În perioada 17 - 19 aprilie 2014, pe podul Agigea se va circula doar cu restricţie de viteză, 50 km/h, fără restricţie de tonaj doar pentru transportul de călători, restricţiile pentru traficul de marfă fiind în continuare menţinute. Se va circula pe două benzi pe sensul de mers spre Mangalia şi pe o bandă pe sensul de mers spre Constanţa.

În perioada 20 - 21 aprilie 2014 vor fi menţinute restricţiile de tonaj doar pentru transportul de marfă, pe pod având acces, fără restricţii de tonaj, vehiculele de transport persoane. În cele două zile, traficul se va desfăşura pe două benzi pe sensul de mers spre Constanţa şi pe o bandă de mers spre Mangalia.

În perioada 29 aprilie - 1 mai 2014, pe podul Agigea se va circula doar cu restricţie de viteză, 50 km/h, fără restricţie de tonaj doar pentru transportul de călători, restricţiile pentru traficul de marfă fiind în continuare menţinute. Se va circula pe două benzi pe sensul de mers spre Mangalia şi pe o bandă pe sensul de mers spre Constanţa.

În toate cazurile, dacă situaţia o va impune, în sensul schimbării fluxului de trafic, Poliţia Rutieră va avea posibilitatea să facă schimbările necesare, astfel încât să nu existe ambuteiaje.

În perioada 2 - 5 mai 2014 vor fi menţinute restricţiile de tonaj doar pentru transportul de marfă, pe pod având acces, fără restricţii de tonaj, vehiculele de transport persoane. În cele patru zile, traficul se va desfăşura pe două benzi pe sensul de mers spre Constanţa şi pe o bandă de mers spre Mangalia.

De asemenea, autorităţile fac precizarea că dacă situaţia o va impune, în sensul schimbării fluxului de trafic, Poliţia Rutieră va avea posibilitatea să facă schimbările necesare, astfel încât să nu existe ambuteiaje.

Până atunci, Compania Naţională de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din România anunţă că vor fi menţinute restricţiile stabilite la începutul acestui an, adică va fi permisă doar circulaţia autovehiculelor cu MTMA de maximum 5 tone şi a autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Se menţine limitarea vitezei de circulaţie la 50 km/h.

În afara perioadelor menţionate, graficul lucrărilor este următorul: în fiecare zi de joi, sâmbătă şi marţi, în intervalul orar 9.00 – 13.00; în fiecare noapte de luni spre marţi, în intervalul orar 23 – 3.

Vă mai recomandăm

FOTO Urmările închiderii podului de la Agigea: şosele sparte, case crăpate

Noul orar de circulaţie pe Podul Agigea intră în vigoare miercuri, 22 ianuarie

FOTO VIDEO A sosit gabara. Maşinile care vor să ajungă în sudul judeţului Constanţa pot să traverseze canalul Dunăre-Marea Neagră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite