ÎPS Teodosie, la slujba de Bobotează: „Aghiasma Mare nu se strică niciodată. Și cea veche, de 20 de ani, e tot proaspătă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a sfințit apele Mării negre în ziua Bobotezei. Slujba a fost oficiată în Portul Tomis, loc unde s-au adunat câteva mii de persoane.

ÎPS Teodosie a aruncat trei cruci în mare - arhiva foto
ÎPS Teodosie a aruncat trei cruci în mare - arhiva foto

Arhiepiscopul Tomisului a sfințit apele Mării Negre în ziua Bobotezei. Slujba a fost oficiată în Portul Tomis, loc unde s-au adunat câteva mii de persoane.

Mii de credincioși au participat vineri, 6 decembrie, în Portul Tomis la slujba de sfințire a apei oficiată de arhiepiscopul Tomisului. La finalul acesteia, ÎPS Teodosie a aruncat trei cruci în valuri care au fost recuperate de înotători.

Vremea la malul mării a fost departe de gerul Bobotezei, la amiază înregistrându-se peste 11 grade Celsius.

„Sfințirea apei mari la Bobotează semnifică îmbrățișarea lumii întregi de către cel ce a venit la Iordan ca să ne sfințească. Este o sărbătoare cosmică în care îngerii se bucură alături de oameni. Sărbătoarea Botezului este începutul activității Mântuitorului Hristos”, a spus ÎPS Teodosie.

El a arătat că apa este elementul cel mai important pentru viața noastră. Fără ea nu se poate trăi. „Dacă apa se sfințește ne sfințim și nou care ne adăpăm cu ea. Apa simplă nu ar fi fost folositoare. Apa și Duhul renasc. De n-am avea botezul, nu am avea iertarea păcatelor.

Această sărbătoare trebuie să ne aducă bucurii deoarece azi ne înnoim, a adăugat arhiepiscopul. „Apa aceasta nu se strică niciodată. Și cea veche de 20 de ani, apă sfințită, e la fel de proaspătă și acum. Aceste daruri sunt darurile Bobotezei.”

ÎPS Teodosie a spus că Aghiasma Mare se poate consuma timp de șapte zile, până pe 14 ianuarie.

„Papa Ioan Paul al II-lea, semi-ortodox, a numit România Grădina Maicii Domnului. Stiu ce spun. El a mai fost în România și înainte de a fi papă”, a mai spus Teodosie la finalul slujbei de Bobotează. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite