Investiţii pentru modernizarea infrastructurii şi protecţia mediului în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Constanţa
Portul Constanţa

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi Agenţia Executivă pentru Inovare şi Reţele, în calitate de autoritate de management, au semnat pe 24 octombrie 2016 contractul de finanţare pentru modernizarea infrastructurii şi protecţia mediului în Portul Constanţa.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a lansat, luni, un proiect în valoare de peste 12,6 milioane de euro, privind realizarea unei noi instalaţii de tratare a apelor uzate de la nave şi achiziţionarea unei nave tanc pentru colectarea deşeurilor provenite de la nave.

De asemenea, se urmăreşte modernizarea infrastructurii Portului Constanţa prin prelungirea în aliniament a cheului de acostare existent, aferent danei DA2, cu o lungime de 130 metri şi crearea unei platforme în spatele noului front de acostare, cu o suprafaţă de 4.370 metri pătraţi, pentru echiparea cu diverse utilităţi necesare proceselor tehnologice specifice navelor tehnice. 

Necesitatea implementării acestui proiect a rezultat din obligaţia CN APM SA Constanţa de a asigura în calitate de administraţie portuară, o serie de facilităţi privind infrastructura, condiţiile de mediu şi de siguranţă a navigaţiei.

CN APM SA trebuie să asigure dotarea şi disponibilitatea permanentă a instalaţiilor portuare de a prelua orice tip şi orice cantitate  de deşeuri generate de nave şi de reziduuri ale mărfurilor de la navele care fac escală în port.

În prezent, capacităţile de preluare / stocare / tratare a deşeurilor generate de nave sunt insuficiente, în contextul în care Portul Constanţa este tranzitat de un număr în creştere de nave de capacităţi mari.

Bugetul proiectului este de 12,696,125 euro (fără TVA), din care 85% rata de finanţare CEF şi 15% contribuţie de la bugetul de stat. Perioada de implementare este 01.07.2016 – 31.07.2019.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite