Iniţiativa lăudabilă a unor antreprenori. Oamenii vor să intre voluntar în echipele de prevenire a răspândirii COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacient suspect de coronavirus transportat în izoletă FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu
Pacient suspect de coronavirus transportat în izoletă FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu

Câţiva antreprenori şi-au oferit serviciile Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa pentru a forma o echipă cu care să meargă pe teren şi să dezinfecteze spaţiile expuse riscului contaminării cu coronavirus.

Antreprenorii, care fac parte din Asociaţia Constructorilor din Constanţa, au avut această iniţiativă în nume propriu. Ideea a fost de a veni în ajutorul comunităţii care trebuie protejată de îmbolnăvire şi în sprijinul autorităţilor sanitare însărcinate cu luarea măsurilor de siguranţă a populaţiei. 

„Mi-am întrebat colegii de breaslă dacă ar fi de acord să formăm o echipă cu care să mergem pe teren şi să pulverizăm substanţe dezinfectante, purtând echipament de protecţie pe care ni l-ar pune la dispoziţie Direcţia de Sănătate Publică. Toţi cei pe care i-am contactat au fost imediat de acord. Vom merge cam 30 persoane - muncitori, ingineri, patroni, benevol, din spirit civic. Nu ne temem de îmbolnăvire, vom fi şi noi protejaţi astfel“, spune Lucian Aiftincăi, antreprenor în domeniul construcţiilor. 

Firmele (unele şi-au făcut public numele, altele au dorit să rămână anonime) au făcut o adresă către DSP oferindu-şi serviciile pentru acţiunea comunitară. Constructorii au cumpărat deja atomizoare cu motoare cu care să împrăştie dezinfectant.

Conducerea DSP le-a mulţumit pentru sprijin şi a transmis că va apela la echipa de voluntari de îndată ce situaţia o va impune. „Facem asta cu dorinţa de a ajuta. Acum este nevoie de solidaritate!“, arată antreprenorii. 

Pe aceeaşi temă: 

Coronavirus în România. Noi măsuri impuse de autorităţi. Cum vor fi afectaţi cetăţenii

La Constanţa vor fi montate corturi de triaj epidemiologic

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite