Începe sezonul croazierelor în Portul Constanţa. Câte nave şi-au anunţat sosirea în 2019

0
0

După doi ani în care au lipsit, navele de croazieră maritime vor acosta din nou în Portul Constanţa. Cele fluviale vor deschide sezonul croazierelor în 2019.

Nava fluvială „River Adagio” soseşte duminică, 24 martie, ora 13.00, în Portul Constanţa, fiind prima navă de pasageri din acest sezon de croaziere. „River Adagio” va părăsi Constanţa pe 26 martie.

„Cei 143 de turişti străini care vor sosi la Constanţa vor vizita Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Catedrala SF. Petru şi Pavel, staţiunea Mamaia. O zi este rezervată unei excursii la Bucureşti”, spun reprezentanţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA (CN APM).

Conform datelor CN APM SA, pentru anul 2019 s-au anunţat 21 de nave de croazieră la terminalul de pasageri al Portului Constanţa, dintre care două sunt maritime.

„Se marchează, în acest sezon, o revenire a navelor maritime de pasageri după doi ani de pauză, cauzată de tensiunile geopolitice din zona Mării Negre.

În prezent, pentru Portul Constanţa sunt semnale clare că turismul de croazieră se va relansa, nave maritime de pasageri cu capacitate mare anunţându-şi deja escale, pentru următorii 3 ani”, mai spun reprezentanţii CN APM SA.

În 2019, compania „Aegean” a inclus Portul Constanţa pe lista escalelor pentru nava „Aegean Odyssey”, iar pentru anii 2020 şi 2021, compania „Azamara Club Cruises” a făcut deja rezervări ferme pentru nava „Azamara Journey”, după o absenţă de câţiva ani în zonă.

Urmare a întâlnirii, la Constanţa, a Grupului de Lucru pe Marea Neagră din cadrul Asociaţiei MedCruise, un prim rezultat este anunţarea pentru anul 2021 a navei maritime „Seven Seas Mariner”, care va face o escală de două zile la Constanţa.

Portul Constanţa deţine din 2017 directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre, şi promovează împreună cu porturile Odessa, Burgas şi Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în ultimii ani de situaţia geopolitică tensionată.

„Aceasta este o oportunitate deosebită pentru iniţierea şi susţinerea legăturilor directe cu actori importanţi din industria turismului de croazieră, în scopul creării unor noi itinerarii care sa includă Portul Constanţa şi România ca destinaţie turistică”, mai spun cei de la CN APM SA

Pe aceeaşi temă:

Tot ce trebuie să ştii despre viaţa românilor angajaţi pe vase de croazieră. „Este o muncă pentru tineri, până îşi doresc să-şi întemeieze o familie“

Când vor intra primele nave de croazieră maritimă în Portul Constanţa. Oficialii încurajează revenirea acestora în Marea Neagră

 

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri