Începe Festivalul Tinereții, la Teatrul de Vară Jupiter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala distracției se mută la Jupiter de mâine, stațiunea care va găzdui Festivalul Tinereții. 300 de concurenți și ansambluri folclorice din toată țara vor evolua pe scena Teatrului de Vară.

Festivalul debutează cu secțiunea Muzică Ușoară, categoria de vârstă 6-9 ani, iar în serile de 25, 26 şi 27 vor evolua cu categoriile 10 - 14 ani, 15 - 21 (Interpretare) și 9 - 25 de ani (Creație). Duminică, 28 august, ora 20.30, va avea loc gala de premiere.

Miercuri, 31 august, în prima seară din cadrul Secțiunii Folclor, va avea loc, de la ora 20:30, un spectacol oferit de Comunitatea Elenă și ansamblul Cununa Sasarului din Satu Mare. Joi, 1 septembrie, de la 19:30, va urca pe scena Teatrului de Vară Jupiter Ansamblul Comunității Aromâne, iar recitalul lor va fi urmat de concursul de interpretare, categoria 6-9 ani.

Vineri, 2 septembrie, de la 19.30 vor susține recitaluri Ansamblul Comunității Ucrainiene și Ansamblul Mocirița Satu Mare, urmate de concursul de interpretare la categoria de vârstă 10-14 ani. Sâmbătă, 3 septembrie, la 19.30, e programat spectacolul Ansamblului Comunității Maghiare Pipacsok Néptáncegyüttes din Cristuru Secuiesc, urmat de concursul de interpretare (15-25 de ani).

Duminică, 4 septembrie, de la 19.30, este rândul Ansamblurilor Comunității Turco-Musulmane și Mugurașii Cumpenei să evolueze pe scena din Jupiter. De la ora 20.30, cei mai buni dintre concurenți vor fi premiați.

Juriul festivalului pentru secțiunea de muzică ușoara este format din Viorel Covaci, Dumitru Lupu, Jolth Kerestely,Tatiana Grigorescu, Alberto Palombi – Italia, Livia Tudor și Dono Tsvetkov – Bulgaria .
Pentru secțiunea folclor, din juriu fac parte Alexandru Pugna, Marin Voican Ghioroiu, Maria Șalaru, Petrică Ciobanu și Tatiana Grigorescu.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Daria’S și Manifest Events, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite