Imamul satului musulman, despre românul care „a creştinat“ terenul moscheii: „Cum să nu-l iubesc pe fratele meu din Bucureşti? Este aproapele meu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul musulman al singurului sat din România, Fântâna Mare, populat în totalitate de turci şi tătari, nu are niciun fel de resentimente faţă de bucureşteanul care a chemat marţi preoţi ortodocşi şi a înfipt cruci pe terenul viitoarei moschei din Capitală.

Imamul Selcin Ali este duhovnicul comunităţii musulmane din comuna constănţeană Independenţa, de care aparţine satul Fântâna Mare (fost Başpunar). El a dorit să transmită un mesaj creştinului care se declară vehement împotriva ridicării moscheii de la Bucureşti.

„Pacea şi binecuvântarea Creatorului, a Bunului Dumnezeu, a Bunului Allah, a Bunului God, a Bunului Yahve, să fie asupra fraţilor mei creştini, să fie asupra poporului român, să fie asupra tuturor oamenilor de pe Pământ!

Eu sunt, înainte de toate, cetăţean român; un cetăţean român ai cărui strămoşi au luptat pentru această ţară frumoasă pe care o iubim - România, şi ne mândrim cu asta. Sunt un om simplu de la ţară, un preot musulman, imam, simplu de la ţară. Acea simplitate în care se învaţă bunul simţ, respectul, mărinimia, toleranţa, milostenia... Şi aş fi dorit ca toţi oamenii să fie aşa, simpli.

Simplitatea de la ţară este este definită de acei oameni care trudesc de dimineaţă până seara, care au bătături în căuşul palmelor, care în ciuda tuturor vicisitudinilor vieţii stau cu fruntea sus, au simţul onoarei, acel simţ fără de ipocrizie. Eu nu cunosc politica, nu ştiu ce inseamna jocul la «n» capete sau jocuri de culise... Ceea ce se întâmplă la Bucureşti, pe locul concesionat al viitoarei moschei din Bucureşti,este un caz izolat; un caz la care noi, musulmanii din România, preoţii musulmani al Muftiatului Cultului din România, reprezentat prin Excelenţa Sa Yusuf Murat, nu răspundem şi nu vom răspunde provocărilor.

Calea rezolvării tuturor problemelor este credinţa, ruga, toleranţa, iubirea aproapelui, simplitate, iertarea greşiţilor noştri. Mă rog Bunului Dumnezeu, Bunului Allah, Bunului God, Bunului Yahve să fie pace, bine şi linişte pe Pământ!

Suntem fraţi, suntem oameni, suntem creaţia perfectă a lui Dumnezeu. Suntem acei oameni care provenim din seminţia lui Adam şi Eva, din neamul lui Avraam din poporul lui Moise. Şi cum să nu-mi iubesc aproapele, căci este fratele sau sora mea. Cum să nu-l iubesc pe acel bucureştean? Este fratele meu, fratele nostru şi cum am mai spus, mă rog şi mă voi ruga pentru el să fie bine, să fie fericit, să aibă parte de linişte sufletească şi Bunul Dumnezeu să-l călăuzească să faca fapte bune. Să fie evlavios, să fie pios, să fie mărinimos şi nu în ultimul rând, să încerce să fie simplu, un om simplu. Dacă va reuşi asta, dacă reuşim acest lucru... va cuceri. Vom cuceri inimi“, spune imamul Selcin Ali de la Independenţa.

Preotul este singurul membru al comunităţii musulmane care a ţinut să răspundă, în mod paşnic şi tolerant, atacurilor venite din partea fostului preşedinte Traian Băsescu, constănţean şi el, precum şi din partea altor români.

Cea mai mare moschee din Europa va fi ridicată la Bucureşti Desen de Vali Ivan

Vă mai recomandăm

Musulman din Dobrogea, scrisoare către Băsescu: „Cu ce am greşit de ne beşteliţi atâta? Istoria e de partea noastră, dovediţi-ne cu acte că suntem terorişti!“

Imamul singurului sat musulman din România, reacţie la gestul unui creştin de a îngropa porci pe terenul marii moschei: „Mă voi ruga pentru tine, fratele meu“

„Atentatul cu porci“ la marea moschee, desfiinţat de preotul Eugen Tănăsescu: „Nu vă islamizează nimeni cu forţa! Calmaţi-vă!“

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri