Ierarh al BOR, în fruntea Marşului pentru Viaţă. IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, se va alătura manifestanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului va conduce Marşul pentru Viaţă
Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului va conduce Marşul pentru Viaţă

Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie se va alătura duminică, 26 martie, credincioşilor care vor mărşălui paşnic la „Marşul Pentru Viaţă“ care la Constanţa va avea loc o zi mai târziu decât data programată de organizatori.

Manifestul civic pentru stoparea avorturilor, binecuvântat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, este demersul „Asociaţiei Studenţi pentru viaţă“, care a organizat cea de-a şaptea ediţie naţională a „Marşului pentru viaţă“.

Evenimentul se desfăşoară în după-amiaza zilei de 25 martie, în ziua praznicului Bunei-Vestiri, în peste 285 de localităţi din România şi Republica Moldova, sub genericul „Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine!“.

La Constanţa, acţiunea se desfăşoară duminică, 26 martie, la solicitarea preoţilor, ca urmare a programului pastoral-misionar foarte încărcat de praznicul Bunei-Vestiri. Demonstraţia se va desfăşura în Constanţa, Băneasa, Medgidia, Mangalia, Cernavodă, Năvodari şi Hârşova.

„În România, în perioada 1958-2014, avortul a curmat peste 22.638.755 de vieţi, ţara noastră aflându-se pe locul 2 în lume după Rusia, în ceea ce priveşte numărul de avorturi raportat la populaţia existentă (116,5%).

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în 2012, România avea cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene“, transmite Arhiepiscopia Tomisului, organizator principal al evenimentului din judeţul Constanţa.

La Constanţa, iniţiativa organizării aparţine Asociaţiei „Simplu-Provita” ce este susţinută de Şcoala Brâncovenească, Radio Dobrogea, ASCOR, „Studenţi Pentru Viaţă“ Constanţa.

În anii trecuţi, la „Marşul pentru Viaţă” de la Constanţa au participat între 300-500 persoane, acum sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi. 

Pe aceeaşi temă: 

Patriarhia: Marşul pentru viaţă din 25 martie se va desfăşura în peste 285 de localităţi din România şi din Republica Moldova

FOTO Viaţa unui prunc, preţioasă încă din prima secundă

Preafericiţi părinţi, ce urmează după căsătoriile gay? Avortul?

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite