Golden Iris, nava de croazieră comandată de Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a fost în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava Golden Iris a fost în Portul Constanţa                                  FOTO Ovidiu Oprea
Nava Golden Iris a fost în Portul Constanţa                                  FOTO Ovidiu Oprea

Goden Iris a fost comandată şi gândită de Hugh Hefner să fie un adevărat club Playboy plutitor. Construită în perioada 1975-1977 la Copenhaga, nava este acum folosită pentru croaziere.

Timp de 13 ore, duminică, 22 octombrie, nava de croazieră Golden Iris a acostat în Portul Constanţa. Are la bord aproximativ 1.300 de persoane, 900 dintre aceştia fiind turişti care au vizitat principalele zone de atracţie ale oraşului Constanţa.

În anul 1975, Hugh Hefner, fondatorul Playboy s-a implicat personal în proiectarea a două nave de croazieră care trebuiau să fie cluburi Playboy plutitoare. Nava are o lungime de aproximativ 164 de metri şi o lăţime de 23 de metri, fiind construită pe şantierul naval Burmeister & Wain din Copenhaga. Cu toate acestea, fondatorul Playboy le-a vândut chiar în timpul construirii către Cunard Line din Marea Britanie, fiind folosită ca navă de croazieră.

Nava de croazieră este dotată cu cabine interioare şi exterioare, cluburi de noapte, sală de jocuri, terase exterioare, jacuzzi, spa, piscină şi multe alte facilităţi situate pe cele 8 punţi.

Golden Iris a intrat duminică dimineaţa, în jurul orei 6.00, în Portul Constanţa şi a plecat seara, în jurul orei 19.45 cu destinaţia Varna, Bulgaria.

Din anul 2009 Golden iris este în proprietatea Mano Maritime.

Pe aceeaşi temă:

Navomodelistul din Constanţa care transformă coloşii mărilor în superbe „jucării” pentru adulţi. Cum sunt realizate machetele de nave

Cum sunt primiţi turiştii de pe vasele de croazieră în Portul Constanţa


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite