Furtună în Marea Neagră. Porturile sunt închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe mare, vântul suflă cu peste 70 de kilometri la oră
Pe mare, vântul suflă cu peste 70 de kilometri la oră

Porturile Constanţa, Agigea, Mangalia şi Midia sunt închise de ieri de la ora 16.00 din cauza vântului puternic. Nicio navă nu poate intra sau ieşi din port iar manevrele de operare portuare au fost suspendate.

Porturile sunt închise de ieri de la ora 16.00 iar măsura va fi ridicată abia după ce condiţiile meteo se vor îmbunătăţi. Toţi comandanţii de nave au primit instrucţiuni să întărească legăturile la cheu sau, dacă sunt în radă, să verifice ancorele. Reprezentanţii Căpităniei Zonale a Porturilor Constanţa au spus că vântul suflă în rafale, cu peste 70 de kilometri/h iar în Marea Neagră s-au format valuri de câţiva metri înălţime.

Vântul puternic cauzează probleme şi în municipiul Constanţa. Pompierii şi serviciul de specialitate al Primăriei au fost asaltate de apeluri de la constănţeni care anunţau că vântul a doborât copaci în mai multe zone din Constanţa. Sesizări de acest gen au fost făcute pe străzile Unirii, Mircea cel Bătrân, Pescarilor, Apusului, I.C. Brătianu dar şi în localitatea 23 August.  La această oră echipajele sunt în teren încercând să degajeze aleile de crengile sau pomii căzuţi sau să îi taie pe cei care stau să se prăbuşească peste maşini. 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite