FOTO VIDEO Românul Paul Dicu, medaliat la Maratonul Nisipurilor din Sahara. Susţinătorii au alergat odată cu el, oriunde în lume, pentru Inima Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Dicu, învingătorul din România - a trecut linia de sosire
Paul Dicu, învingătorul din România - a trecut linia de sosire

Sportivul constănţean a alergat pentru a treia oară consecutiv, la una dintre cele mai dure competiţii de rezistenţă din lume. Paul Dicu (43 ani) a parcurs 250 kilometri prin deşert, fără opţiunea abandonului în minte.

Românul a încheiat victorios cursa: a trecut linia de sosire, fiind considerat învingător ca toţi finaliştii din Sahara.

Maratonistul constănţean este mesagerul Asociaţiei Inima Copiilor, cea care a reuşit renovarea secţiei de Cardiologie a Spitalului Marie Curie din Capitală. El a devenit simbolul campaniei de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de inimă.

Jurnalul lui Paul Dicu, inpascupaul.ro, a ţinut cu sufletul la gură pe toţi susţinătorii maratonistului. Datorită lui Paul, oameni din toate colţurile ţării, dar şi din lume, au participat la umplerea puşculiţei.

ING Asigurări de Viaţă a pus la bătaie 20.000 euro care aşteptau să fie câştigaţi pe durata cursei din deşert. Compania răsplătea cu 2 euro fiecare kilometru alergat de oameni, pentru Inima Copiilor. Iar românii s-au întrecut pe sine: au câştigat toţii bănuţii.

„Vom cumpăra mobilă şi paturi noi, vom completa aparatura medicală şi vom ajuta copiii foarte săraci care trebuie să ajungă în străinătate pentru operaţii pe inimă. Suntem impresionaţi de solidaritatea oamenilor, s-a alergat de peste tot din lume, din Insulele Cayman, din China, din Montreal, din Abu Dhabi. În parcurile din Bucureşti s-au strâns sute de oameni care au alergat împreună cu noi, odată cu Paul“, a declarat Enona Chiriac de la Asociaţia Inima Copiilor.

În paralel au venit şi donaţii prin SMS, iar după această campanie Inima Copiilor va demara atragerea procentului de 2% din impozit.

„Anual ne vin astfel peste 100.000 euro, bani vitali pentru proiectele noastre. Acum lucrăm la construirea secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Marie Curie. Supraveghez zilnic lucrările, iar şantierul nostru este motivul cel mai puternic de mulţumire“, mărturiseşte Enona.

Victoria lui Paul este semnificativă: în timp ce câştigătorii din anii trecuţi au abandonat pe rând cursa, românul şi-a forţat limitele, avându-i în gând pe cei de acasă.

Vă mai recomandăm

FOTO VIDEO Maratonist în deşert. Paul Dicu aleargă 250 kilometri pentru copii

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite