FOTO Preotul Marius Moşteanu, la 48 ani de viaţă, mereu în slujba celorlalţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o biserică mică, din spatele Arhiepiscopiei Tomisului, constănţenii au un sprijin în care cred. Deşi locaşul de cult este construit în umbra Catedralei Arhiepiscopale Sfinţii Petru şi Pavel, harul părintelui Marius Moşteanu de la Biserica Sfântul Nicolae eclipsează mulţi alţi slujitori ai Domnului.

Preotul Marius Moşteanu este considerat urmaş al marelui duhovnic Arsenie Papacioc, „patriarh al Dobrogei“, cum îl numesc chiar prelaţi tomitani. Însuşi Papacioc i-a îndrumat pe enoriaşii săi spre părintele Marius, considerându-l demn de a prelua menirea. La el apelează acum de la oameni de rând la personalităţi ale Constanţei – în fond, simpli credincioşi.

Enoriaşii vin de la capătul celălalt al Constanţei pentru a-I asculta sfaturile. Deşi are biserica peste drum de bloc, doamna Corina străbate oraşul pentru predica părintelui Marius: „Nu-mi trebuie alt duhovnic. Eu merg la părintele meu. M-a ajutat enorm când am fost în grea cumpănă. Băiatul meu avea probleme şi acasă, şi la serviciu.

Părintele m-a ascultat cu atenţie, a avut răbdare să îi povestesc tot. Mi-a dat sfaturi despre cum să-l sprijin pe fiul meu, despre cum trebuie să-i vorbesc - lui, dar şi familiei lui. M-a învăţat cu cred cu tărie că necazurile vor fi depăşite, să nu mă împiedic în ele, să privesc cu încredere spre ziua de mâine. Am urmat învăţăturile lui şi… acum suntem bine, mulţumesc lui Dumnezeu“.

Părintele şi-a dorit dintotdeauna să fie slujitor al Domnului. Îl ştie pe Arsenie Papacioc de când erau copil şi mergea cu părinţii săi, învăţători, la el la mănăstire, la Techirghiol.

„Era o mărturie vie a ceea ce înseamnă omul fericit. De la el am învăţat că fiecare zi este o sărbătoare. Avea o siguranţă că tot ceea ce ni se întâmplă are un rost este parte din fericirea noastră. Aceasta era atitudinea: de împăcare cu sine, pentru că pacea vine din noi. Eu consider că am primit de la părintele Arsenie un mandat - de a duce mai departe dorinţa de a trăi mult, dar cu folos. O s-o dau mai departe ucenicilor mei“, spune el.

La data de 12 februarie, preotul Marius Moşteanu va împlini 48 ani. Mulţi ani împliniţi, părinte!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite