FOTO Cât de avansate sunt lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului cu cinci zile înainte de sfinţire: imagini inedite din interior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala Neamului      FOTO basilica.ro
Catedrala Neamului      FOTO basilica.ro

Mai sunt cinci zile până la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului ce va fi oficiată de Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului. Până duminică, 25 noiembrie, zeci de muncitori lucrează de zor pentru finalizarea catapetesmei.

GALERIE FOTO

Un cititor al ziarului „Adevărul”, care a dorit să rămână anonim, ne-a transmis mai multe fotografii din interiorul Catedralei Mântuirii Neamului. Imaginile sunt realizate cu doar câteva zile înainte de sfinţirea de duminică, 25 noiembrie, slujbă la care va participa Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, duminică, 25 noiembrie 2018.

Catedrala este terminată în proporţie de 96% la „roşu”, iar zeci de muncitori lucrează la interior pentru definitivarea detaliilor legate de catapeteasmă. Aceasta a fost construită din beton, fiind necesare 12 kilograme de mozaic cu foiţă de aur pentru un metru pătrat de icoană aflată pe catapeteasmă.

Construirea Catedralei Mântuirii Neamului a necesitat până acum o investiţie de aproximativ 110 milioane de euro. Primăria Municipiului Bucureşti intenţionează să aloce încă 10 milioane de lei de la bugetul local, în urma unei hotărâri de consiliu care va fi supusă la vot pe data de 22 noiembrie.Duminică, 25 noiembrie, Patriarhul Ecumenic, alături de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi alţi ierarhi autohtoni, vor oficia slujba de sfinţire a Catedralei. Bartolomeu I este singurul ierarh străin invitat de BOR cu acest prilej.

Autorităţile se aşteaptă ca la evenimentul de duminică să participe circa 30.000 de credincioşi. Ei se vor putea închina la moaştele Sfântului Apostol Andrei aduse special pentru această sărbătoare.

Imagini interior Catedrala Neamului FOTO Cititor „Adevărul”
Imagini interior Catedrala Neamului FOTO Cititor „Adevărul”

Pe aceeaşi temă:

Primăria Capitalei mai dă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, tăieri de la spitale, RADET şi STB. Precizările Gabrielei Firea

De ce nu a fost invitat Patriarhul Kirill la sfinţirea Catedralei Neamului


 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite