Exerciţiu în Marea Neagră. Autorităţile au simulat un aflux masiv de migranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Garda de Coastă
FOTO: Garda de Coastă

Poliţia de Frontieră Română, prin Garda de Coastă, a participat la „Exerciţiul demonstrativ în Marea Neagră cu mijloace de mobilitate navală şi aeriană pentru stoparea migraţiei ilegale” (ESDC 2019).

Exerciţiul a avut loc joi, 23 mai, fiind organizat de Colegiul Naţional de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, sub egida Colegiului European de Securitate şi Apărare, în parteneriat cu academiile navale „Mircea cel Bătrân” şi „Nicola Vaptsarov” din Varna.

Scopul acestui eveniment a fost de a prezenta activitatea desfăşurată de către instituţiile Ministerului Afacerilor Interne pentru gestionarea unei situaţii de criză generate de un aflux de imigranţi la frontiera maritimă.

„Exerciţiul s-a desfăşurat prin simularea gestionării unui aflux masiv de imigranţi, activându-se astfel Centrul de integrare a activităţilor de control la trecerea frontierei de stat, de protecţie a sănătăţii publice şi de clarificare a situaţiei străinilor care se prezintă la frontieră, în baza OUG 53/2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariţiei la frontiera de stat a României a unui aflux masiv de imigranţi, sub coordonarea Poliţiei de Frontieră, unde s-a urmărit modalitatea de acţiune în comun a tuturor reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii specifice, conform planului de măsuri întocmit în acest sens”, declară reprezentanţăă Gărzii de Coastă.

De asemenea, la activitate au participat forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului General de Imigrări, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General de Aviaţie şi Direcţia de Sănătate Publică Constanţa.

Exerciţiul din Marea Neagră a fost un bun prilej de testare a capacităţii de coordonare, intervenţie şi comunicare între forţele participante, care potrivit competenţelor, se implică în gestionarea unor astfel de situaţii.

Garda de coastă FOTO

Pe aceeaşi temă:

Pescador turcesc oprit cu focuri de armă. Comandantul, cercetat în stare de arest preventiv

VIDEO Focuri de armă pentru oprirea unui pescador turcesc prins la braconat în Marea Neagră


 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite