Dalele cu „aer istoric“ ale Constanţei vor fi înlocuite cu asfalt. Zona va rămâne carosabilă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavajul din dale „cu aer istoric“, zobite în zona peninsulară a Constanţei Sursa Primăria Constanţa
Pavajul din dale „cu aer istoric“, zobite în zona peninsulară a Constanţei Sursa Primăria Constanţa

Dalele cu „aer istoric“ ale Constanţei vor fi scoase din zona peninsulară pentru a fi înlocuite cu asfalt. Acestea fusese montate în timpul administraţiei Mazăre, printr-un mare proiect de reabilitare a Pieţei Ovidiu şi a falezei Cazinoului.

„O zonă intens circulată din Peninsulă intră din această noapte în reabilitare“ - anunţă Primăria Constanţa.

„Echipele administratorului public vor interveni în această săptămână pe bulevardul Tomis, tronsonul delimitat de strada Traian şi Cercul Militar.

Lucrările sunt necesare având în vedere starea dalelor din granit, cu deficienţe şi degradări pronunţate. 

Se va lucra noaptea pentru ca traficul rutier intens din timpul zilei să nu fie afectat“, precizează edilii. 

Pavaju compus din dale a fost realizat în timpul administraţiei Mazăre, în cadrul unui proiect de reabilitare a Pieţei Ovidiu şi a falezei Cazinoului. Proasta factură a materialelor fabricate în China a dus la degradarea lor aproape instantă, imediat după montare. 

În timp, în scurt timp, dalele s-au fărâmiţat, s-au scufundat în pământ, făcând din străzile din zona veche a Constanţei un traseu cu capcane. 

„N-am nicio problemă ca dalele să fie ciobite din loc în loc. Ne dă un aer de oraş istoric“, a fost declaraţia celebră a fostului primar Decebal Făgădău (PSD), viceprimarul lui Radu Mazăre în timpul realizării proiectului „de reabilitare a zonei peninsulare“. 

Numai că dalele cu aer istoric vor fi înlocuite cu asfalt. Cum era şi înainte. 

„Va fi înlocuită pavarea doar în porţiunea de acces către parcarea din zona clădirilor de Justitţe. E zona care va rămâne carosabilă, în rest trebuie reglementat accesul şi apoi refăcut pavajul“, au explicat reprezentanţi ai Primăriei Constanţa pentru „Adevărul“. 

„Într-o primă etapă se va decapa pavajul existent. Lucrările se vor desfăşura luni, marţi şi miercuri, traficul rutier fiind restricţionat parţial, între orele 19:00 şi 05:00. Suprafaţa carosabilă va fi reamenajată prin lucrări de asfaltare joi şi vineri. Se vor turna două straturi de asfalt, binder şi uzură, accesul autovehiculelor fiind restricţionat în intervalul orar 19:00-05:00“, transmite primăria. 

Edilii roagă constănţenii care locuiesc sau tranzitează această zonă să nu îşi parcheze autoturismele pe trotuare sau pe carosabil. 

„Pentru evitarea oricărui incident, recomandăm participanţilor la trafic să circule cu atenţie pe parcursul derulării lucrărilor de reabilitare a carosabilului“, mai transmit aceştia. 

Pe aceeaşi temă: 

Conflict de interese la Primăria Constanţa. Un funcţionar întocmea autorizaţii pentru firma soţului 

De la pedeapsa cu închisoarea la dărâmarea balconului. Cum a ajuns femeie din Constanţa în această situaţie

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite