Cum arată plajele înainte de minivacanţa de 1 Mai. Peste 150 de tone de deşeuri au fost adunate de pe nisp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Bazinală Dobrogea-Litoral (ABDL) a prezentat situaţia plajelor de pe litoralul românesc, cu două săptămâni înainte de sosirea primilor turişti.

Cu două săptămâni înainte ca turiştii să sosească pe litoral pentru a-şi petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşti, ABDL a prezentat situaţia plajelor de pe litoralul românesc.

Conform directorului general Hristu Uzun, la ora actuală, lucrările pe sectorul de plajă Constanţa-Mamaia-Năvodari se prezintă astfel:

  • Demontare şi degajare garduri stuf 100%
  • Lucrări de igienizare manuală finalizate 100% în Mamaia şi Constanţa,  Năvodari
  • S-au efectuat lucrări de discuire pe zona Mamaia, Constanţa, Năvodari

Pe sectorul de plajă cuprins între Agigea şi Costineşti, ABDL a efectuat următoarele lucrări:

  • Demontare şi degajare garduri stuf 100 %, Cordon Eforie - 95% ( se vor păstra gardurile care asigură protecţie pentru DN 39)
  • Igienizare manuală finalizată
  • Lucrări de discuire finalizate pe Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti

Pe cel de-al treilea sector de plajă, Olimp - Vama Veche, s-au realizat:

  • Lucrări de igienizare manuală efectuate 100 % pe tot tronsonul
  • Lucrări de nivelare finalizate 80%
  • Se intervine în zona Vama Veche, unde din cauza gradului mare de agitaţie al mării, la linia ţărmului s-au creat praguri cu înălţimi cuprinse între 0,5 m şi 1 m.


În conformitate cu obligaţiile contractuale, ABADL, în perioada 01.04.2019-15.04.2019, a procedat la predarea sectoarelor contractate către operatorii de plajă.

Activităţile specifice de pregătire a sectoarelor de plajă contractate, activitate desfăşurată în intervalul 18.02.2019-15.04.2019, cât şi a celor necontractate, au fost condiţionate de condiţiile hidrometeorologice extreme manifestate în proporţie de cca 80 % din toată  perioada de pregătire.

În intervalul 15.04.2019-01.05.2019 se vor desfăşura activităţile de pregătire a suprafeţelor de plajă necontractate, pentru sezonul estival, şi se va interveni la linia ţărmului, pe întreg litoralul românesc aflat în administrare, pentru corectarea evoluţiei linie ţărmului funcţie de fenomenele hidrometeorologice, în special vânt şi val din vânt care conduc la modificarea acesteia.

De la debutul activităţilor de pregătire a plajelor şi până la dată prezenţei, ABADL, a colectat de pe suprafeţele de plajă şi a transportat la rampă de gunoi cca 150 tone deşeuri. Prin comparaţie, în anul 2018, la aceeaşi dată erau colectate şi evacuate peste 300 tone deşeuri. Privitor la alge, până la dată 01.05.2019, estimăm că se vor evacua  de la linia ţărmului aproximativ 300 tone alge. Prin comparaţie cu anul 2018, la aceeaşi dată erau strânse şi evacuate peste 1.200 tone

Pe aceeaşi temă:

Cum ni se întorc în organism cele mai toxice gunoaie aruncate în Marea Neagră. Delicatesa cu microplastic mâncată de zeci de mii de români în sezonul estival

VIDEO Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, poluată masiv cu petrol în zona plajei Vadu. „E foarte grav şi depăşeşte posibilităţile noastre de intervenţie“

Ce au descoperit voluntarii Mare Nostrum pe plajele litorale: „reprezintă un pericol pentru oameni şi pentru vieţuitoare“
 

ConstanţaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite