Copiii din Făurei, fotbalişti pentru o zi la Academia lui Hagi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 33 de copii romi din satul Făurei au jucat o partidă de fotbal cu copiii de la Academia „Gheorghe Hagi“.Toţi visează să fie fotbalişti. Iar pentru ei experienţa de ieri a fost cadoul pe care l-au primit de la Moş Crăciun.   

Marele fotbalist Gheorghe Hagi este şi ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF România, aşa că astă-vară i-a vizitat acasă, în sărăcia de la Făurei. Aproape o mie de suflete trăiesc în satul din sudul judeţului. Singura sursă de venit a oamenilor sunt cărămizile de lut, aşa că micuţii învaţă încă din primii ani de viaţă să frământe lutul şi să facă chirpici.

Gheorghe Hagi, alături de copii, la Făurei Foto: Unicef

Gheorghe Hagi le-a povestit despre copiii de la Academie şi le-a promis că într-o zi îi va aduce şi pe ei la Constanţa. Şi s-a ţinut de cuvânt. Zilele acestea copiii au avut mari emoţii. S-au antrenat de zor pe maidanul de lângă şcoală. „Au jucat fotbal cu mingea pe care le-a trimis-o Gheorghe Hagi. Au vrut să vină aici pregătiţi“, spune Gabriela Tanasov, profesoara lor de Educaţie Fizică.



Miercuri dimineaţă, cei 33 de copii, adică toţi băieţii din clasele V – VIII, au fost urcaţi în autocarul Academiei şi aduşi la Constanţa. „Drumul nu a fost foarte confortabil, pentru că aproape toţi nu au mai ieşit din localitate, nu erau obişnuiţi să meargă cu maşina şi li s-a făcut rău“, povesteşte şi Florin Vişan, profesoara lor de Chimie.

„Vreau să fiu Hagi!“


Aproape de orele prânzului, au ajuns la Constanţa. Nu au mai jucat pe terenurile Academiei de la Ovidiu, pentru că timpul nu a fost favorabil. Au făcut schimb de pase pe terenul acoperit de lângă hotelul Iaki din Mamaia. Copiii au jucat cu mult devotament, deşi nimeni nu a mai contabilizat golurile. „M-am antrenat zilele trecute ca să fiu pregătit la meci. Vreau să fiu şi eu ca Hagi!“, spune cu mult curaj Gesur Ibram (11 ani). „Eu vreau să fiu ca Ronaldinho!“, strigă şi Omer Iaşar (12 ani). „Eu ca Messi!“, se aude un alt copil. Toţi visează să fie fotbalişti. Iar pentru ei experienţa de miercuri a fost cadoul pe care l-au primit de la Moş Crăciun. 

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite