Containere cu deşeuri inutilizabile, aduse în Portul Constanţa din Occident VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Containere cu deşeuri ilegale aduse în Portul Constanţa Agigea Sursa Poliţia de Frontieră
Containere cu deşeuri ilegale aduse în Portul Constanţa Agigea Sursa Poliţia de Frontieră

Containere pline cu deşeuri inutilizabile aduse din Occident au fost descoperite în Portul Constanţa, la verificările făcute de Garda de Coastă.

Două firme din România, una din Prahova, alta din Bucureşti, au adus deşeuri ilegal în ţară.

Poliţia de Frontieră a anunţat că în urma unor activităţi informative desfăşurate de poliţiştii Gărzii de Coastă, au fost identificate două societăţi comerciale, una de pe raza judeţului Prahova, iar alta din municipiului Bucureşti, care efectuau activităţi de import ilegal de deşeuri în România.

Mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, respectiv produse de uz casnic, uzate, însă în realitate erau deşeuri inutilizabile.

Controlul a avut loc în 7 aprilie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au efectuat controlul fizic unui număr de cinci containere descărcate de pe o navă, pavilion Liberia, aflată în Portul Constanţa Sud Agigea. 

Containerele fuseseră încărcate în Germania, iar mărfurile proveneau de la o societate din Belgia. 

VIDEO AICI 

„Astfel, s-a constatat că, deşi în documentele prezentate la autoritatea vamală containerele conţineau produse din material plastic inutilizabile, în interior au fost constatate deşeuri lemnoase, metalice, precum şi deşeuri periculoase (acumulatori şi componente metalice, scule electrice).

De asemenea în aceeaşi dată, poliţiştii de frontieră sub coordonarea aceluiaşi procurorul de caz, au mai efectuat controlul fizic asupra unui container, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu, Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, descărcat în Portul Constanţa Sud Agigea de pe o navă, pavilion Liberia.

Containerul a fost încărcat în Canada şi s-a constatat că, deşi în documentele prezentate la autoritatea vamală, figurează ca fiind umplut cu articole de uz gospodăresc, familial, uzate, s-a stabilit că mărfurile erau de fapt deşeuri inutilizabile.

În cele două cazuri a fost luată măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor folosirea de acte nereale şi importul ilegal de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, iar bunurile vor fi returnate expeditorului.

În continuarea cercetărilor au mai fost identificate 50 containere, aflate în terminalul portului Constanţa Sud Agigea, precum şi alte 15 containere ce vor fi descărcate în cursul zilei de joi, 8 aprilie. 

Pe aceeaşi temă: 

România, ladă de gunoi pentru ţările europene 

Scandalul deşeurilor aduse în România din Marea Britanie: „Sunt bunuri de uz caznic colectate prin magazinele numite charity shop“

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri