Constănţenii sunt cei mai mari datornici la bănci. Aceasta este concluzia topului naţional realizat de presa financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii, principala grijă a românilor
Banii, principala grijă a românilor

Constănţenii sunt cei mai mari datornici la bănci, relevă o cercetare făcută de presa de specialitate. Ziariştii au calculat raportul credite/cap de locuitor obţinut prin împărţirea volumului de credite pentru persoane fizice din fiecare judeţ la populaţia respectivei regiuni.

Topul naţional este condus net de constănţeni, care sunt cei mai îndatoraţi români din perspectiva raportului între volumul de credite acordate pe cap de locuitor şi salariul mediu.

Potrivit datelor BNR şi INS analizate de Capital, fiecare constănţean ar avea de dat câte 6.779 de lei la bancă, în condiţiile în care salariul mediu în judeţ era de 1.487 de lei la finele anului trecut. Imediat după Constanţa, cu 7.358 de lei pe cap de locuitor, dar şi cu un salariu mediu mai mare vine judeţul Cluj, iar pe locul trei se situează judeţul Bihor.

Constanţa, Cluj şi Bihor ocupă astfel primele trei locuri în ceea ce priveşte raportul dintre salariul mediu şi creditele/ cap de locuitor, în timp ce Giurgiu, Dâmboviţa şi Teleorman se află la polul opus. În calcul nu a fost inclus Bucureştiul, localitate în care sunt înregistrate cu credite un număr important de persoane din alte regiuni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite