Constanţa: Valul de îmbolnăviri la elevi a fost provocat de un adenovirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Pubică (DSP) Constanţa au finalizat ancheta epidemiologică privind evenimentele epidemiologice de la Şcoala Ciprian Porumbescu şi unitatea din localitatea Nicolae Bălcescu, iar rezultatele probelor arată că sursa de îmbolnăvire este un adenovirus.

La 28 septembrie, 11 elevi de la şcoala din Nicolae Bălcescu au prezentat simptomele unei toxiinfecţii alimentare. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa au prelevat mai multe probe, dar s-a constat că cei mici nu consumaseră alimente comune.

„Au fost recoltate şi trimise la Institutul Naţional Cantacuzino - Laboratorul Infecţii Respiratorii Virale 12 exudate nazo-faringiene, dintre care o probă a fost pozitivă cu Adenovirus. Colectivitatea a fost supravegheată timp de o săptămână. Cu alte cuvinte, cauza producerii acestui eveniment epidemiologic a fost virală (Adenovirus): infecţie respiratorie însoţită şi de simptomatologie digestivă“, se arată într-o informare dată publicităţii de către DSP.
Nu au mai fost înregistrate cazuri noi de îmbolnăvire.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite