Constanţa: Tripleţi de Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele trei fetiţe şi mămica lor au fost duse acasă cu şalupa
Cele trei fetiţe şi mămica lor au fost duse acasă cu şalupa

Bianca Ştefania, Delia Antonia şi Rebeca Ionela au cântărit la naştere 1.700, 1.800 respectiv 1.900 de grame. Primii tripleţi născuţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea în ultimii trei ani au plecat acasă cu şalupa.

Cele trei fetiţe au venit pe lume la jumătatea lunii ianuarie, prin cezariană. Cei trei copii ai familiei Simioncencu au stat în spital aproape o lună, până au luat în greutate. Cum familia tripleţilor locuieşte în Delta Dunării, la Chilia, mama a fost dusă la maternitate cu şalupa ambulanţă, iar zilele trecute a plecat acasă tot pe calea apelor, cu acelaşi mijloc de transport, pe 5 februarie.

„Situaţia noastră materială nu e tocmai roz, întrucât soţul nu lucrează, astfel că familia se va întreţine numai din alocaţiile copiilor şi din indemnizaţia de naştere, ceea ce este, evident, foarte puţin având în vedere că mai avem doi copii, un băiat de opt ani şi o fetiţă de unsprezece“, a spus Lidia Simioncencu, 35 de ani.

Comunitatea se mândreşte cu tripleţii

„Astfel de cazuri, cele cu tripleţi viabili, sunt foarte rare. Ceva mai frecvente au fost, de-a lungul timpului, situaţiile în care sarcinile de tripleţi nu s-au finalizat cu tot atâţia nou-născuţi, din cauza morţii cel puţin a unui făt înainte de naştere, avort etc.“, a declarat doctorul Gelu Argetoianu, şeful Secţiei Obstetrică Ginecologie din cadrul Serviciului Judeţean de Urgenţă Tulcea.

Comunitatea din Chilia se mândreşte cu tripleţii familiei Simioncencu. „Ştiu că au fost aduşi acasă şi o să trec să văd ce fac“, a spus primarul din Chilia, Georgeta Ciupitu.

Capul familiei a lucrat ca pescar pe baltă, dar acum nu mai are loc de muncă. Primarul spune că va încerca să-i ajute pe cât posibil. Familia Simioncencu a depus o cerere pentru a primi trusouri pentru fetiţe.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite