Constanţa: „Pinguinul“ a detronat „El Meneaito“ la Eforie Nord

0
0
Constanţa: „Pinguinul“ a detronat „El Meneaito“ la Eforie Nord
Constanţa: „Pinguinul“ a detronat „El Meneaito“ la Eforie Nord

„Dansul Pinguinului“, răspândit de români în toată Europa, face furori şi pe litoralul Mării Negre. Extrem de înflăcăraţi, ţopăind amuzant în şir indian, sute de turişti dansează în fiecare zi„Pinguinul“ pe plaja din faţa terasei „Yacht Club“ din Eforie Nord.

Muzica începe să răsune încă de dimineaţă pe plaja din faţa terasei „Yacht Club”, din Eforie Nord. Programul muzical este unul special, pentru că atmosfera nu este asigurată de un post de radio ci de un grup de zece disk-jokey, cunoscut sub numele de „Crazy Dj’s”.

La orele prânzului începe adevărata distracţie. MC Niury, maestrul de ceremonii, preia microfonul şi nu se lasă până nu-i face pe turişti să-şi abandoneze şezlongurile şi cearşafurile şi să vină la dans sau la concursurile amuzante care au loc pe porţiunea de plajă liberă de lângă terasă.

Muzica românească, la putere

„El Meneaito”, dansul care domină plajele de câţiva ani, a fost detronat, în această vară, de „Dansul Pinguinului” şi chiar de horele olteneşti. Încălzirea este făcută de melodiile care se pot dansa individual, dintre care se pare că „We will rock you” al formaţiei Queen are cel mai mare succes. Urmează apoi dansurile mai complexe, care încep cu atât de cunoscutul „El Meneaito”. Pe melodiile străine dansează în special tinerii, mai pricepuţi la mişcările complexe din care este compus „El Meneaito”. La dansurile româneşti nu mai există însă „limite de vârstă”; în şirul indian al „pinguinilor” sau în horă se prind oameni de toate vârstele.

Deşi mişcările „Pinguinului” sunt un pic caraghioase, în special ţopăiturile, toţi dansatorii se distrează din plin şi răspund cu urale la îndemnurile dj-ilor. Chiar şi cei mai puţin pricepuţi la dans se străduiesc să prindă paşii şi încearcă să nu iasă din ritm. După circa o oră de dans urmează o pauză, pentru ca turiştii să poată lua masa liniştiţi şi să-şi facă siesta. Plaja începe să se umple din nou după ce soarele îşi reduce dogoarea, astfel că dansul se reia după ora 17.00 şi durează până când turiştii se retrag spre hoteluri sau merg la masă.

Premieră în 2009

Se numeşte Niuri Radu Valenţiu Ţui, este din Craiova şi are 47 de ani. Se ocupă de muzică de foarte mulţi ani, iar în Eforie Nord s-a stabilit în urmă cu 14 ani, după ce a petrecut o perioadă în Costineşti. Când se termină sezonul estival, dar şi în timpul acestuia, când au timp, el şi grupul „Crazy Dj’s” se ocupă de organizarea multor evenimente, pornind de la petreceri private, nunţi şi botezuri şi mergând până la zile ale oraşului în diverse colţuri ale ţării.

„Suntem profesionişti şi ne-am făcut un nume. Avem instalaţii de sunet şi lumină proprii, aşa că ne descurcăm cu aproape orice cerere. Am fost primii care am făcut o nuntă cu DJ în inima Olteniei, la Băileşti, şi a ieşit foarte bine. Mergem peste tot unde suntem chemaţi, mai puţin la parastase”, a spus, râzând, şeful de la „Crazy Dj’s”.

„Am descoperit «Dansul Pinguinului» mai demult, la o nuntă oltenească. L-am dat în lucru la băieţi, să mai mixeze un pic melodia şi să o facă mai antrenantă. Anul acesta i-am dat drumul pe plajă în Eforie şi a avut un succes nebun. Chiar nu mă aşteptam să văd atâta lume dansând «Pinguinul». Noi avem un playlist făcut profesional, în funcţie de ore, dar trebuie să-l mai încălcăm şi să punem «Pinguinul», pentru că îl cer turiştii.”, a declarat MC Niury pentru „Adevărul de Seară“.

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite