Constanţa, oraşul unde Primăria nu a amenajat noi locuri de parcare, dar cere respectarea legii. Ce soluţii pe termen lung are primarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcarea interzisă FOTO Primăria Constanţa
Parcarea interzisă FOTO Primăria Constanţa

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a spus că oraşul are prea multe maşini şi prea puţine locuri de parcare. Pe termen scurt, nu are nicio soluţie la această problemă.

Principalele artere ale oraşului Constanţa se blochează practic în orele de vârf. Singura măsură pe care a luat-o până acum Primăria a fost montarea pe majoritatea trotuarelor a pilonilor care fac imposibilă parcarea autoturismelor. Alte parcări importante nu au fost amenajate, cu mici excepţii. Concomitent, Poliţia Locală a dat amenzi tuturor şoferilor care au fost prinşi parcând neregulamentar.

Peste 560 de locuri publice de parcare din oraşul Constanţa, din totalul de 1.070, sunt accesibile doar utilizatorilor de telefonie mobilă deoarece plata se face exclusiv prin mesaj text (SMS) sau printr-o aplicaţie care trebuie instalată pe telefonul mobil. 

„Trebuie să recunoaştem că avem o mare problemă în Constanţa, avem prea multe maşini, prea puţine locuri de parcare şi infrastructură rutieră, adică străzi şi bulevarde mici, înguste, insuficiente pentru numărul de maşini pe care îl avem doar noi ca locuitori“, a spus primarul Constanţei la bilanţul activităţii Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC).

Decebal Făgădău a declarat că îşi doreşte să introducă benzi dedicate pentru transportul public pe principalele bulevarde din municipiul Constanţa. „Sunt determinat să introduc benzi dedicate pentru transportul public şi veţi vedea pe bulevardele constănţene bandă dedicată pentru autobuze, evident şi pentru taximetre, dar şi pentru maşinile speciale: Salvare, Poliţie, Pompieri, Jandarmerie ş.a.m.d. Chit că va fi dezavantajos pentru cei cu maşini, că vor sta mai mult la semafor, va fi un avantaj uriaş pentru cei care apelează la compania oraşului de transport în comun. (...)

Estimez că unndeva până în 2022, Constanţa va avea o coloană vertebrală nord-sud modernă, dotată cu senzori, dotată cu camere de trafic, dotată cu parcări inteligente, dotată cu benzi pentru biciclişti, acolo unde e posibil, dotată cu benzi dedicate transportului public, dotată aşa cum nu sunt multe oraşe dotate", a menţionat Decebal Făgădău.

Primăria Constanţa a achiziţionat 104 autobuze în baza unui contract cu BERD, valoarea contractului fiind de 100 de milioane de lei, municipalitatea cheltuind aproape 80 de milioane din această sumă. 

El a menţionat că doreşte să construiască o alternativă reală la transportul individual, anume transportul în comun şi că oamenii pot merge cu autobuzele noi chiar şi la nuntă sau la vreo petrecere.

“Ne-am propus să fim prima alternativă atunci când vrei să mergi de acasă oriunde în altă parte. După cum aţi văzut, nu se mai pune problema dacă eşti îmbrăcat la costum să îţi fie ruşine că mergi în acest autobuz, să te murdăreşti sau să miroasă urât. Aşa că îi invit pe constănţeni şi când merg la teatru, când merg la o nuntă, când merg la o petrecere, să îşi ia soţia şi să apeleze cu încredere la noi pentru că aceasta este o companie a oraşului nostru”, a menţionat edilul.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Metoda inedită găsită de un şofer pentru a plăti parcarea. „Dacă mă amendezi, o faci cu rea-voinţă”

Contre în Consiliul Local pe tema banilor pentru biserici. „Să redevenim nişte oameni liberi, cu gândire liberă şi prioritari să fie copiii”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite