Contre în Consiliul Local pe tema banilor pentru biserici. „Să redevenim nişte oameni liberi, cu gândire liberă şi prioritari să fie copiii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica Sfinţii 4 Martiri                                              FOTO FB Sfinţii 4 Martiri
Biserica Sfinţii 4 Martiri                                              FOTO FB Sfinţii 4 Martiri

Consilierii locali au decis miercuri, 31 octombrie, ca cinci biserici să primească bani de la bugetul local al municipiului Constanţa. Suma de 300.000 de lei va merge către lăcaşurile de cult sub formă de ajutor financiar.

Cu 22 de voturi „pentru” şi patru „împotrivă”, consilierii locali au decis să acorde de la buget un sprijin financiar pentru cinci biserici din oraş. Parohiile „Sfinţii 4 Martiri de la Niculiţel”, „Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul”, „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” şi capela „Adormirea Maicii Domnului”, vor primi câte 50.000 lei, iar biserica „Adormirea Maicii Domnului I”, monument istoric aflat în reabilitare, va primi 100.000 lei.

Printre cei patru consilieri locali care s-au opus proiectului de acordare a banilor a fost Romeo Rezeanu care a declarat că banii, cei 300.000 de lei, ar ajunge pentru reabilitarea şi dotarea a 20 de săli de clasă

„Domnule primar, spuneaţi că sunteţi sensibil la sondaje de opinie ... la referendum aţi văzut că bisericile nu mai sunt o prioritate. Faptul că nu mai sunt bani de la enoriaşi ar trebui să îi pună pe gânduri pe cei de la Arhiepiscopie pentru că domnul Tănăsescu (Eugen Tănăsescu – purtătorul de cuvânt n.red.) spunea că este nevoie de un număr din ce în ce mai mare de biserici, pentru că, vezi Doamne, nu mai încap actualii enoriaşi în biserici. Or, constatăm că nici pentru cele care sunt nu mai sunt enoriaşi care să dea bani”, a spus Rezeanu.

De asemenea, şi consilierul liberal Raluca Trandafir a subliniat că este important ca municipalitatea să sprijine financiar biserica Adormirea I, monument istoric, dar, în acelaşi timp, „educaţia şi şcolile din municipiu au nevoi foarte mari”.

„Ar trebuie să ieşim din paradigma asta, să ne resetăm noi, mintal.  Cred că asta vor cetăţenii acestui oraş. Nu aş vrea să folosesc cuvinte grele, precum „ipocrizie” sau „făţărnicie”, dar să redevenim nişte oameni liberi, cu gândire liberă şi prioritari să fie copiii!”, a mai spus Romeo Rezeanu.


                   Romeo Rezeanu, consilier local                                    FOTO Călin Gavrilaş

Consilierul local Romeo Rezeanu FOTO Calin Gavrilas

De cealaltă parte, primarul oraşului Constanţa, Decebal Făgădău, a spus că el va susţine întotdeauna finanţarea cultelor, iar anul viitor vor fi alocaţi şi mai mulţi bani la biserici, dar şi la şcoli.

„Pentru bugetul de anul viitor voi ţine cont de sugestia dumneavoastră şi voi mări suma pentru biserici!”, a conchis Decebal Făgădău.

Pe aceeaşi temă:

Sinodul BOR a evaluat rezultatul referendumului pentru redefinirea familiei. La ce concluzie au ajuns ierarhii

Oraşul în care s-au construit cinci biserici în ultimii 20 de ani şi nicio grădiniţă pentru că „nu este spaţiu“. Copiii, condamnaţi să meargă în ture la cursuri


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite