Constanţa: Doi marinari români fac parte din echipajul răpit de piraţi în prima zi a anului 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre navigatori este din Constanţa, iar cel de-al doilea din Mangalia şi în ambele cazuri familiile lor au fost anunţate de situaţia în care se află, informează reprezentanţii Zodiac Maritime Agencies din Constanţa.

Pe nava britanică „Asian Glory“ care a fost capturată pe 1 ianuarie 2010 de piraţii somalezi la 620 de mile est de Coastele Somaliei se află şi doi marinari români. Unul dintre navigatori este din Constanţa, iar cel de-al doilea din municipiul Mangalia. „Din cei 25 de membri de echipaj doi sunt români. Familiile au fost anunţate şi ţinem permanent legătura cu ele. Atacul piraţilor la bord s-a desfăşurat fără incidente şi fără să fie înregistrate victime. Echipajul este în siguranţă“, a declarat managerul Zodiac Maritime Agencies din Constanţa, Sorin Mihalcea.

Până acum piraţii somalezi nu au luat legătura cu proprietarul navei şi cel mai probabil aşteaptă acostarea navei pentru a începe negocierile de răscumpărare.

Patru marinari români răpiţi în ultimele zile

Reprezentantul Zodiac Maritime Agency din Constanţa , Sorin Mihalcea a precizat că este pentru prima dată când agenţia se confruntă cu astfel de situaţii, dar că familiile sunt permanent anunţate despre ce se întâmplă cu marinarii.

Pe 28 decembrie 2009, un alt echipaj aflat pe nava St.James Park care aparţine Zodiac Maritime Agencies cu sediul central în Londra printre care se află şi doi români, un ofiţer şi un cadet au fost capturaţi de piraţii somalezi. Familiile din România nu au fost contactate de marinarii aflaţi la bord. „A fost un singur marinar de o altă naţionalitate care şi-a putut contacta familia“, a mai spus Mihalcea. În acest caz, reprezentanţii Zodicac Maritime Agencies din Constanţa au fost contactaţi de Ambasada României la Londra.

În prezent, cinci marinari români se află în mâinile piraţilor somalezi. Unul este din Tulcea şi a plecat prin intermediul agenţiei Rom Trust, iar alţi patru sunt constănţeni şi se află la bordul a două nave care aparţin de Zodiac Maritime Agencies.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite