Cine este Felix Stroe, propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor. Liderul PSD Constanţa are o stradă care-i poartă numele
0Constănţeanul Felix Stroe este noul ministru al Transporturilor. Cel care a preluat şefia PSD după demisia lui Radu Mazăre a ajuns în prim-planul politic al României.
Felix Stroe este directorul companiei de apă din judeţ, RAJA Constanţa. El i-a luat locul lui Radu Mazăre la şefia PSD Constanţa, după ce Mazăre a demisionat din funcţia de preşedinte al filialei şi, ulterior, şi din cea de membru de partid, în 2015. Datorită influenţei căpătate în PSD după ieşirea din prim-plan a lui Nicuşor Constantinescu şi a lui Radu Mazăre, Stroe este considerat noul baron al Constanţei.
Felix Stroe s-a născut pe 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. După ce a absolvit Liceul BP Haşdeu din Buzău, a urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie.
A mai terminat Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti, Facultatea de Comandă şi Stat Major, dar mai are şi un curs de manager în turism.
Între anii 1878 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare, din care cinci ani comandant de nave de război. Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa. Din 2003, este directorul general al SC RAJA SA. Este căsătorit şi are doi copii: Elena şi Cosmin.
CITEŞTE ŞI
Cine este Paul Stănescu, liderul din Olt numit de PSD în locul lui Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării Regionale
BIOGRAFIE Marius Nica: apropiat al Rovanei Plumb, a mai deţinut conducerea Ministerului Fondurilor Europene în Guvernul Ponta
Sursa DAN a Securităţii
Conform Adeverinţei nr. 1944/ 06.06.3013, oficialii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii au stabilit că Stroe Felix este titularul dosarului fond reţea R 368047. „Domnia sa, fiind elev în cadrul Liceului B.P. Haşdeu Buzău, a fost recrutat în anul 1972 pentru supravegherea colegilor atât în timpul programului şcolar cât şi în timpul liber. În dosar, nu există angajament semnat de domnia sa. I se atribuie numele conspirativ DAN. A fost abandonat de reţea a data de 06.03.1973.
Direcţia de Specialitate a identificat următoarele informaţii transmise Securităţii de către domnul Stroe Felix: «Informez că P.V. este elev în anul II la Liceul Eminescu. Despre acesta cunosc că are o comportare normală, nu l-am văzut în anturaje dubioase şi discuţiile pe care le-am avut cu acesta nu s-au referit cu nimic la emisiunile Europei Libere, precum nici alte comentarii cu caracter politic.“.
În baza actelor de la dosar, CNSAS stabileşte faptul că lui Felix Stroe nu i se poate atribui calitatea de lucrător/ colaborator al Securităţii.
Aici puteţi vedea adeverinţa emisă de CNSAS pe numele lui Felix Stroe.
Are o stradă cu numele lui
În 2009, prin HCL 116/ 29.10, numele lui Felix Stroe a fost dat unei străzi din comuna constănţeană Cumpăna, unde primar este colega de partid a lui Stroe, Mariana Gâju. Denumirea a fost dată în semn de recunoştinţă pentru că regia pe care o conduce Stroe a racordat comuna la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare.
Strada se află aproape de Canalul Dunăre-Marea Neagră. Locuitorii de aici au case noi, moderne, însă sunt şi loturi libere, în suprafaţă de 500 mp.
Strada are doar apă şi canalizare. Riveranii n-au energie electrică, iar strada nu este nici asfaltată.
Parlamentarul Nicolae Moga şi Felix Stroe
Vă mai recomandăm