Cine a găsit pistolul-mitralieră furat de la santinela de la unitatea militară din Mamaia Sat. „A dat cu piciorul şi a observat cureaua”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arma a fost găsită după patru luni foto: Replica de Constanţa
Arma a fost găsită după patru luni foto: Replica de Constanţa

Procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dezvăluit cine este persoana care a găsit, după patru luni, arma furată de la o santinelă care păzea unitatea militară din Mamaia Sat.

Ministerul Apărării Naţionale a confirmat faptul că pe 5 iulie au fost găsite pistolul-mitralieră şi muniţia furate de la santinelă. 

„Arma a fost găsită chiar de militarul căreia i-a fost sustrasă, se afla la o distanţă de aproximativ 200 de metri de unitatea militară, la marginea unui drum, ascunsă sub o saltea abandonată în zonă. Militarul a fost audiat şi a susţinut că, întâmplător, când se întorcea de la o altă unitate unde îşi desfăşura activitatea a observat această saltea, a dat cu piciorul şi a observat o parte a armei, cureaua mai exact. Apoi a ridicat salteaua, a găsit arma, şi-a anunţat colegii, după care organele de Poliţie, care au fost la faţa locului şi au identificat arma, care se află într-o stare avansată de degradare. A fost recuperată şi muniţia, în totalitate”, a declarat Viorel Teliceanu, procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Sâmbătă, 19 martie 2022, puţin după ora 20.00, un militar care era în serviciul de pază al unei unităţi militare de comunicaţii (Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică) a fost „atacat prin surprindere“ de o persoană încă neidentificată, care purta o cagulă pe cap şi care era înarmată cu o armă albă, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

Militarul a „opus rezistenţă în confruntarea corp la corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe“, după care atacatorul a sărit gardul unităţii militare şi a dispărut. De urgenţă, a fost anunţat comandantul unităţii, comandor inginer Valentin – Cătălin Vlad, care a dat alarma.

În pofida instituirii de filtre în tot judeţul Constanţa, atacatorul nu a fost prins.

Vă recomandăm şi: 

Litoralul românesc ar putea avea plaje publice. „E anormal ca un şezlong să coste cât o noapte de cazare”

Plaja pe cearşaf încinge spiritele şi intră în atenţia autorităţilor. „Sunt puşi să stea în spatele şezlongurilor”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite