Un avocat cu soţia şefă în Primăria Alba Iulia va conduce Poliţia Locală. A candidat singur pe post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Hârceagă este noul şef al Poliţiei Locale Alba Iulia. Foto: Baroul Alba
Ciprian Hârceagă este noul şef al Poliţiei Locale Alba Iulia. Foto: Baroul Alba

Un avocat din Alba Iulia a renunţat la profesie şi a devenit şef al Poliţiei Locale, structură organizată sub forma unui serviciu în cadrul administraţiei locale.

Avocatul Ciprian Hârceagă a candidat singur pentru postul de şef serviciu Poliţia Locală Alba Iulia. În data de 12 iulie a luat la proba scrisă cu 78.60 de puncte, iar în data de 14 iulie a susţinut interviul unde a luat 90.50 de puncte.

Ciprian Hârceagă este soţul Andreei Teofila Ţîr Hârceagă, şefa serviciului de Evidenţă a Persoanelor Alba Iulia (SPCLEP), serviciu care se află tot în subordinea primăriei. Aceasta este nepoata Teofilei Ţîr, şefa direcţiei Economice din cadrul Primăriei Alba Iulia.

Potrivit declaraţiei de avere a soţiei, din servicii juridice, Ciprian Hârceagă a câştigat în 2021, suma de 121.350 RON.

Poliţia Locală Alba Iulia a trecut în ultimii doi ani prin mai multe scandaluri provocate de dosarele penale ale şefilor. Nu mai puţin decât trei şefi, printre care şi fostul director, au probleme penale. 

Doi dintre aceştia, dintre care unul nu mai lucrează în instituţie, au şi fost condamnaţi penal în prima instanţă. Şeful interimar al serviciului este condamnat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, hotărâea nefiind definitivă.

Fostul director demis în urmă cu mai bine de un an din funcţie, Daniel Ilcu, a câştigat definitiv procesul cu Primăria Alba Iulia şi ar trebui să revină pe post şi să primească salariul restant. Postul acestuia a fost, însă, desfiinţat începând cu data de 1 ianuarie 2022, când Poliţia Locală a fost transformată din direcţie în serviciu.

Vă mai recomandăm:

   

Tăurile din Roşia Montană şi rolul lor în exploatarea aurului. Cum au apărut micile lacuri artificiale FOTO

 

Un gheţar celebru în România se topeşte în ritm accelerat. Cercetător: „Într-un an s-a pierdut gheaţă cât în 10 ani“ VIDEO

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite