Banca Mondială, interesată de creşterea capacităţii Portului Constanţa

0
0
Portul Constanţa foto: CN APM
Portul Constanţa foto: CN APM

O delegaţie a Băncii Mondiale a vizitat marţi, 21 iunie, Portul Constanţa. Oficialii încearcă să identifice priorităţile pentru sprijinul celor implicaţi în transportul şi exportul de cereale din Ucraina.

O echipă a Băncii Mondiale s-a întâlnit marţi, 21 iunie, la sediul CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, cu autorităţile portuare, cele vamale, Poliţia de Frontieră, operatorii de cereale şi toţi cei implicaţi în transportul şi exportul de cereale din Portul Constanţa. 

„Misiunea Băncii Mondiale are ca principale obiective identificarea, din partea autorităţilor portuare şi a operatorilor privaţi, a principalelor priorităţi şi constrângerile în accelerarea  transportului de cereale provenite din Ucraina; identificarea investiţiilor care pot creşte capacitatea portuară, precum şi capacitatea reţelelor de transport către/din porturi; colectarea de informaţii privind procedurile în cazul controalelor fitosanitare şi controalelor la frontieră”, transmite CN APM SA.

Echipa Băncii Mondiale, însoţită de specialişti din Portul Constanţa, a efectuat şi un tur tehnic de port cu nava Anghel Saligny (foto jos - sursa CN APM).

ecipa bancii mondiale in portul constanta foto cn apm

Vă recomandăm şi: 

Cât de greu se construieşte Sala Polivalentă din Constanţa. Trebuia să fie gata anul trecut, abia este la 46%

Cele mai periculoase locuri de scăldat pe litoralul românesc. Aici lumea spune că marea „cere un om”

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite