Aproximativ 40.000 de turişti pe litoral, în minivacanţa de Paşti şi 1 Mai. Continuă criza forţei de muncă la malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mohammad Murad (preşedintele FPTR), ministrul Bogdan Trif şi Nicolae Bucovală (vicepreş. FPTR)
Mohammad Murad (preşedintele FPTR), ministrul Bogdan Trif şi Nicolae Bucovală (vicepreş. FPTR)

Alături de ministrul Turismului, Bogdan Trif, au fost prezenţi reprezentanţi ai Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

După ce şi-a petrecutultimele două zile în Vama Veche, ministrul Bogdan Trif a fost prezent miercuri, 1 mai, la Constanţa la o conferinţă de presă organizată împreună cu conducerea Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Tema dezbătută a fost deschiderea sezonului estival 2019.

„Am fost în Vamă şi vă pot spune că a fost un număr record de turişti. Şi anul acesta a fost o deschidere reuşită de sezon”, a precizat ministrul. Totodată, acesta a anunţat că şi în anul 2019, angajaţii din sistemul public vor primi din partea statului tichete de vacanţă.

Din partea FPTR au participat la conferinţa de presă Mohammad Murad (preşedinte) şi Nicolae Bucovală (vicepreşedinte). Reprezentanţii patronatelor au subliniat că în continuare pe litoral este criză a forţei de muncă, iar soluţia aducerii de angajaţi din străinătate ar fi cea mai viabilă. „Dacă putem aduce oamenii de afară, de ce nu? Să plece românii afară pe salarii de 2.000 de euro până vom aduce şi noi aici salariile la acest nivel”, a spus Murad.

Nicolae Bucovală a cerut ministrului Turismului să discute cu cei de la Ministerul Educaţiei pentru stabilirea datei de începere a anului şcolar. Aşa cum este stabilit acum că va începe anul şcolar 2019/2020 îi dezavantajează pe patronii din turism, chiar le-ar produce anumite pierderi.

Ministrul Trif a anunţat că sezonul acesta vor fi două echipe de control al ministerului dislocate pe litoral. Mai întâi acestea vor avea campanii de prevenţie şi informare, apoi se va trece la sancţiuni. Totodată, ministrul a spus că va avea o serie de discuţii cu reprezentanţii administraţiilor locale din zona litoralului pentru a „găsii soluţii la diferite probleme.”

Cei care au susţinut conferinţa de presă spun că în perioada minivacanţei de Paşti şi 1 Mai, pe litoral au fost aproximativ 40.000 de turişti, faţă de doar 20.000 în anul 2018.

Pe aceeaşi temă:

De ce ar trebui raportat Poliţiei orice turist cazat în România. Modificările din noua lege a turismului stârnesc scandal

Nopţi albe în Mamaia şi Vama Veche în minivacanţa de 1 Mai. Zeci de mii de turişti, aşteptaţi la evenimente de top

Proiectul noii legi a turismului, criticat dur de reprezentanţii industriei de profil: „Sunt lucruri în această lege pe care încă nu le înţelegem“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite