Amenzile curg pe litoral. Peste 180 de sancţiuni, într-o singură noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmi în patrulare pe litoral FOTO: Jandarmeria Mobilă Constanţa
Jandarmi în patrulare pe litoral FOTO: Jandarmeria Mobilă Constanţa

Aproape 200 de societăţi comerciale cu activitate pe litoral au fost verificate în noaptea de sâmbătă spre duminică (15/16 august).

Poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică şi cei de la Protecţia Consumatorului au continuat activităţile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum pieţe, terase sau cluburi în aer liber, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Peste 360 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai organelor abilitate de control din judeţul Constanţa au acţionat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din judeţul Constanţa.

„Cu ocazia controalelor au fost verificate 199 de societăţi comerciale şi au fost aplicate 184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, dintre care 17 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 2 la O.G. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, 27 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 26 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 85 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, transmite IPJ Constanţa.

Poliţiştii au identificat şi 6 societăţi comerciale care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor răspândirii SARS-CoV-2, potrivit Legii 55/2020, fiind aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 61.000 de lei.

De exemplu, în staţiunea Mamaia, poliţiştii au identificat 3 societăţi comerciale care nu au luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecţie sanitară şi nu au asigurat ca normele de distanţare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacţiunea fizică cu şi între clienţi.

Cei 3 agenţi economici au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 15.000 de lei. Ulterior, pentru că nu s-au conformat legislaţiei în vigoare şi a recomandărilor poliţiştilor, 2 dintre aceştia au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 20.000 de lei.

În staţiunea Costineşti, poliţiştii au identificat 2 societăţi comerciale care nu au luat aceleaşi măsuri, agenţii economici fiind sancţionaţi cu amendă totală în valoare de 16.000 de lei.

În Vama Veche a fost identificată o societate comercială care nu a luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecţie sanitară şi nu a asigurat ca normele de distanţare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacţiunea fizică cu şi între clienţi, agentul economic fiind sancţionat cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

În acelaşi timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa au efectuat controale la 16 obiective (unităţi de turism, cluburi si discoteci). În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 79 de deficienţe, fiind aplicate 79 de sancţiuni (63 de avertismente şi 16 amenzi), în valoare totală de 21.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 2 avertismente pentru nepurtarea măştii de protecţie.

„Scopul acestor activităţi este responsabilizarea cetăţenilor privind respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a normele de protecţie împotriva răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus”, spun cei de la IPJ Constanţa.

Citeşte şi:

Amenzi pe litoral. Medicii veterinari verifică unităţile de alimentaţie publică

Amenzi de 368.000 de lei, în cinci zile, în urma controalelor inspectorilor sanitar-veterinari pe litoral



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite