Acţiune de amploare a poliţiştilor rutieri pe litoral: Peste 1.200 de şoferi au fost opriţi în trafic

0
0
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Poliţişti rutieri din întreaga ţară au desfăşurat o acţiune de amploare pe litoral, fiind verificaţi peste 1.200 de şoferi. În urma verificărilor au fost constatate 21 de infracţiuni şi tot atâtea contravenţii.

”Noaptea trecută, poliţiştii rutieri constănţeni, sprijiniţi de poliţişti rutieri ai Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai altor inspectorate de poliţie judeţene din ţară au desfăşurat o acţiune cu efective mărite, pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi substanţe psihoactive la volan”, a transmis, duminică Poliţia Română.  

Sursa citată a precizat că peste 1.200 de conducători auto au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drug-test. 

”În urma activităţilor, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 17 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (sub limita de infracţiune), conducătorilor auto fiindu-le reţinute, în vederea suspendării, permisele de conducere”, a mai transmis sursa citată.  

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. 

Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 21 infracţiuni, dintre care 14 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 2 pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. 

 La acţiune au participat şi echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr.Aurel Greblea" Sibiu şi ale Gărzii de Coastă Constanţa. 

De exemplu, poliţiştii rutieri au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în staţiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. 

”În urma testării cu aparatul drug-test, a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanţelor din sânge. Asupra conducătorului auto a fost găsită o folie cu substanţă vegetală”, au mai precizat poliţiştii.  

De asemenea, echipajele au identificat un bărbat, de 36 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în staţiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test, a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanţelor din sânge. 

Un alt bărbat, de 44 de ani, a condus un autoturism, iar la testare rezultatul a fost pozitiv pentru metamfetamină.  

Un alt şofer este suspectat că a consumat cocaină.  

În toate cauzele s-au întocmit dosare penale.  

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite