A fost prins autorul incendierii Bisericii Sfântul Mina din Parcul Tăbăcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica Sfântul Mina din Parcul Tăbăcărie Constanţa Sursa foto facebook biserica

Poliţiştii l-au prins pe autorul incendierii Bisericii Sfântul Mucenic Mina din Constanţa. Lăcaşul de cult din Parcul Tăbăcărie a fost ţinta unui atac în seara de 16 februarie, când pe peretele exterior al altarului, cineva a aruncat o pungă de motorină şi i-a dat foc.

Preotul paroh Claudiu Banu a fost sigur că este vorba despre o mână criminală. Poliţiştii l-au prins pe piroman. Acesta este un bărbat în vârstă de 41 ani din Constanţa, Andrei Sabin Tilimbici, care a şi fost arestat pentru infracţiune de distrugere prin incendiere.

„Ca urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracţiuni de distrugere prin incendiere, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Constanţa l-au depistat pe T.A.-S., în vârstă de 41 de ani, din Constanţa, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, la data de 16.02.2017, bărbatul în cauză ar fi incendiat un lăcaş de cult de pe raza municipiului Constanţa, creând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei, prin distrugerea a 10% din clădire.

La data de 24.02.2017, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind escortat şi introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanţa“, a comunicat IPJ Constanţa. 

Arhiepiscopia Tomisului nu fusese înştiinţată de rezultatul anchetei poliţieneşti. „Ne rugăm pentru îndreptarea păcatelor celui care a greşit“, au transmis preoţii de la arhiepiscopie. 

Pe aceeaşi temă: 

Bisericuţa de lemn din Tăbăcărie, incendiată intenţionat. Cineva a aruncat o pungă de motorină pe peretele exterior al altarului

Acţiune inedită a Bisericii Sfântul Mina: enoriaşii au plantat tei. „Avem nevoie şi de aer curat“, deviza preotului-paroh

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite