Zboruri întârziate și anulate pe al doilea aeroport al țării. Ce a provocat haosul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe zboruri spre și dinspre Aeroportul Internațional din Cluj sunt întârziate sau anulate, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Clujul se află din această dimineață sub cod galben de ceață, iar vizibilitatea este foarte redusă.

A doua zi din an a venit cu probleme și cu nervi pentru mulți dintr călătorii care au ales să zboare spre sau dinspre Cluj. Traficul pe Aeroportul Internațional din Cluj a fost complet dat peste cap, iar numeroase zboruri au fost fie pur și simplu anulate, fie amânate sau deviate pe aeroporturi mai mici din țară, la Sibiu, Iași, Timișoara sau Târgu Mureș.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Potrivit BoardingPass, problemele au început încă din noaptea de 1 spre 2 ianuarie, când condițiile meteo au făcut ca zborurile dinspre Dublin, Bruxelles-Charleroi, Madrid și Londra să fie deviate și să aterizeze la Sibiu, iar cursa Alicante - Cluj a aterizat la Iași.

Problemele au continuat și luni, 2 ianuarie, pentru că ceața densă nu a permis aterizarea avioanelor în condiții de siguranță. Astfel, zborul Istanbul - Cluj a fost anulat, iar Budapesta - Cluj a aterizat la Târgu Mureș. Totodată, cursa Dortmund - Cluj a fost deviată la Sibiu, iar Munchen - Cluj a aterizat la Timișoara. Au fost anulate zborurile dinspre Eindhoven și Tel Aviv, în timp ce cele dinspre Paris, Londra și București au fost amânate.

Au fost anulate și zborurile Cluj - Barcelona, Cluj- Eindhoven, Cluj - Dortmund, Cluj - Budapesta și Cluj - Nurneberg. Potrivit datelor aeroportului clujean, cursele Cluj - Milano, Cluj - Lyon, Cluj - Munchen, Cluj - Zaragoza, Cluj - Nisa, Cluj - Londra și Cluj - București vor decola cu întârziere.

Situația este, însă, într-o continuă dinamică, așa că datele se pot schimba de la un moment la altul. Detalii despre sosiri și plecări puteți găsi pe site-ul aeroportului.

Astfel de probleme nu reprezintă o noutate pentru aeroportul clujean. Construit într-o zonă de depresiune, foarte aproape de Someș, aeroportul clujean se confruntă anual cu astfel de episoade, în pofida investițiilor în aparatură care să asigure condiții cât mai bune chiar și în condiții de vreme vitregă.

Pe de altă parte, Administrația Națională de Meteorologie a emis luni dimineață un Cod Galben de ceață, valabil până la ora 11.00, în mai multe localități din țară, inclusiv în județul Cluj, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, atenționarea fiind ulterior prelungită până la ora 14.00.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite