VIDEO Protest faţă de Legile Justiţiei la Cluj. Peste 3.000 de oameni pe străzile oraşului: „Tăcerea noastră e puterea lor, aşa că hai să facem gălăgie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de clujeni participă la miting în seara zilei de 10 decembrie FOTO Remus Florescu
Mii de clujeni participă la miting în seara zilei de 10 decembrie FOTO Remus Florescu

Circa 3.000 de clujeni au participat, duminică seara, timp de mai bine de trei ore,  la un marş de protest faţă de Legile Justiţiei. După ce au asistat la o slujbă de comemorare a Regelui Mihai I, protestatarii au mărşăluit spre cartierul Mănăştur, iar de acolo s-au întors în centru.

UPDATE 21.00-  Manifestanţii au ajuns în centrul oraşului, numărul lor scăzând în mod vizibil. 

UPDATE 20.30 Protestatarii au traversat cartierul Mănăştur şi se întreaptă spre centrul oraşului.

UPDATE 20.00 Peste 3.000 de oameni participă la marşul de protest faţă de modificările aduse legilor Justiţiei. Manifestanţii au ajuns în cartierul Mănăştur. 

Peste 3.000 de protestatari au intrat în cartierul Mănăştur

ora 19.45 - Coloana, care între timp a ajuns la cel puţin 3.000 de participanţi, merge pe strada Moţilor, unde au fost ocupate două benzi de circulaţie. 

Se scandează: „Anticpate”, „DNA să vină să vă ia!”, „PSD, ciuma roşie”.

Circa 3.000 de clujeni protestează pe strada Memorandumului

UPDATE 19.00 În jur de 2.000 de oameni au pornit de pe Bulevardul Eroilor şi mărsăluiesc către cartierul Mănăştur. Oamenii scandează "PSD, ciuma roşie!", "Nu va fie frică, strada se ridică!", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi!", "În democraţie, hoţii stau puşcărie".  Oamenii au adus cu ei fluiere, oale, PET-uri, linguri cu care fac gălăgie.

Se merge pe Memorandumului şi de acolo pe strada Moţilor.

Peste 3.000 de protestatari la Cluj  

UPDATE 18.30 Câteva sute de clujeni venit la protest asistă la o slujbă de comemorare a Regelui Mihai în zona Monumentului Memorandiştilor de pe Bulevardul Eroilor. S-a transmis mesajul Regelui din Decembrie 1989.

Pe pagina de Facebook a evenimentului se arată:


„Cluj-Napoca, suntem într-o situaţie critică pentru România.

În fiecare zi din perioada următoare e important să fim cu ochii pe ei. Fiecare zi contează. Veniţi cu noi, va fură şi pe voi! 

Marţi, se votează prima din cele 3 legi ale Justiţiei în Camera Deputaţilor. Hai să fim cu toţii în stradă si să dăm alarma Duminică! Tăcerea noastră e puterea lor, aşa că hai să facem gălăgie! 

E nevoie de urmatoarele: Oale/cratite/capace/polonice/linguri/

Ia-ţi oala şi polonicul din dotare şi hai să trezim tot Clujul! Începem cu Mănăşturul! 

Şi nu uitaţi, suntem cu toţii în aceeaşi oală!” 

Traseul va avea 7,2 kilometri şi este următorul: Clopot - Str. Memorandumului- Str. Motilor - Calea Manastur - Str. Primaverii - Str. Izlazului - Str. Campului - Calea Manastur - Str. Motilor - Str. Petru Maior - Piata Lucian Blaga - Str. Napoca - Piata Unirii – Clopot.

Citeşte şi

LIVE VIDEO Câteva sute de clujeni au protestat faţă de adoptarea în Parlament a legilor justiţiei: „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”

VIDEO Klemm explică interesul SUA pentru independenţa Justiţiei în România: „Corupţia, o ameninţare neconvenţională la adresa NATO“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite