VIDEO Petiţie cu aproape 4.000 de semnături la Cluj. Participant: „Am venit aici să-i spunem primarului Boc că vrem colectare selectivă acum!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi oameni de la platforma civică declic.ro s-au adunat luni, 6 noiembrie, în faţa clădirii Primăriei Cluj-Napoca pentru a depune o petiţie cu peste 3.800 de semnături prin care cer administraţiei locale să se facă paşi reali spre colectarea selectivă a deşeurilor.

Mai mulţi oameni au depus luni, 6 noiembrie, la Primărie Cluj o petiţie cu 3.845 de semnături prin care solicită să se pună în aplicare cu adevărat colectarea selectivă a deşeurilor.

Aceştia fac parte din platforma civică declic.ro şi au adus şi un panou plin cu poze de la pubelele de cartier ca să arate cum nu se colectează seelctiv gunoiul.

„Am venit aici să-i spunem primarului Boc că vrem colectare selectivă acum!“, spune Luminiţa Dejeu, unul dintre oamenii care s-au adunat.azi, în faţa clădirii primăriei, pe un filmuleţ realizat de declic.ro şi postat pe Facebook.

Iniţiatorul petiţiei, Korosfoy Sandor, afirmă, pe filmuleţul citat mai sus, că doreşte ca administraţia locală să pună la dispoziţie tot ceea ce este necesar ca să se înceapă imediat colectarea selectivă a deşeurilor. „Asta ca să reducem cantitatea de deşeuri care ajung la Pata Rât, care, după cum vedem ori alunecă, ori ia foc, ori produce levigat, şi tot acest impact de mediu negativ din cauza faptului că noi nu ne implicăm suficient ca să colectăm selectiv“, a afirmat acesta.

Pe lângă paşii serioşi în punerea în practică a colectării selective, protestatarii susţin că Primăria Cluj-Napoca ar fi bine să şi informeze cetăţenii legat de sistemul de colectare selectivă.

Situaţia este „prea gravă şi prea urâtă ca să ne facem că nu există Pata Rât, după deal, după dealul pe care e Untold“, a afirmat o protestatară.

Deşi a fost depusă la Primăria Cluj-Napoca, petiţia mai poate fi semnată pe site-ul declic.ro. 

Mai puteţi citi:

Autorităţile clujene cer declararea stării de alertă la Pata Rât: printre cauzele alunecărilor de teren ar fi şi apa folosită de pompieri pentru stingerea incendiilor

FOTO VIDEO Incendiu la groapa de gunoi a Clujului. Sunt porţiuni unde focul arde mocnit şi după 12 ore. Pompierii intervin cu 4 autospeciale

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite