VIDEO Oamenii au ieşit în stradă la Cluj, Sibiu şi Braşov, în semn de solidaritate cu diaspora şi cu Bucureştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii au ieşit în stradă la Cluj, Sibiu şi Braşov, în semn de solidaritate cu diaspora. Manifestanţii cer pedepsirea vinovaţilor de la mitingul din 10 august 2018. N-au fost uitate nici Alexandra şi Luiza, cele două fete ucise la Caracal.

UPDATE 21.00 Cluj: Oamenii s-au oprit în faţa sediului Prefecturii unde scandează împotriva guvernului.

UPDATE 20.50- Cluj. Coloana a ajuns pe Bulevardul 21 Decembrie. Se strigă „Alexandra",  „Uniţi putem învinge un sistem", „Demisia” şi „Jos Guvernul”. Printre manifestanţi se află şi un  tricou pe care scrie „Dragă Guvern, românii NU vă mai vor. Nu vedeţi? Sunteţi orbi sau rău intenţionaţi?”.

UPDATE 20.30 - Cluj Circa o mie de oameni au ieşit în stradă la Cluj. Oamenii au pornit în marş şi scandează  „PSD, ciuma roşie", „Alo, 112!", şi „Bucureşti nu uita, Clujul e de partea”.

UPDATE 20.00 Sibiu: Aproximativ 400 de persoane protestează la Sibiu. Oamenii cer demisia Guvernului şi o justiţie independentă. Mulţimea se află acum pe pllatoul din Piaţa Unirii din Sibiu.

UPDATE 20.00 Cluj: Câteva sute de oameni se află în Piaţa Unirii şi scandează împotriva guvernului şi a principalului partid aflat la guvernare. 

Ştirea iniţială:

Clujenii sunt chemaţi în stradă, sâmbătă, 10 august, de la ora 19.00, în Piaţa Unirii, pentru a cere pedepsirea celor care s-au făcut vinovaţi în timpul evenimentelor ce au avut loc în Capitală exact în urmă cu un an. Atunci, jandarmii au intervenit în forţă şi au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor care au ocupat Piaţa Victoriei din Bucureşti. 

„Cluj: Toţi pentru România. Vă vedem şi nu uităm!

Pe 10 August ne intalnim din nou in pietele din toate oraşele României şi a celor din diaspora unde exista comunitati româneşti. 

via Coruptia Ucide:

 ,,Anul trecut,  românii din diaspora s-au alăturat fraţilor lor rămaşi în ţară împotriva unei majorităţi politice al cărei unic scop a fost să-şi scape politicienii corupţi de problemele cu legea, mergând până în punctul în care ar fi fost în stare să elimine cu totul infracţiunile din Codurile Penale.

Dă vestea mai departe!

Anul acesta ieşim să cerem pedepsirea vinovaţilor pentru modul în care au ales forţele de ordine conduse de Carmen Dan să se comporte cu românii ieşiţi la manifestaţie împotriva Guvernului. 

A trecut aproape un an, iar ancheta dosarului 10 August nu pare să înainteze. Cei care ne-au încălcat drepturile în stradă, spărgând protestul paşnic cu gaze, pulane şi tunuri cu apă îşi văd de treabă liniştiţi, sunt încă în funcţii.

Pe 10 August 2018 am văzut cum jandarmii dădeau cu gaze în toate direcţiile, indiferent că în faţa lor stăteau o femeie gravidă, un copil sau un vârstnic. Am văzut oameni loviţi cu bastoanele şi alergaţi pe străzile capitalei, oameni care au ajuns în spitale cu răni deschise de la armamentul folosit de jandarmi, jurnalişti atacaţi pentru a nu putea surprinde imaginile represiunii aplicate celor care protestau, dar am văzut şi oameni care nu s-au dat bătuţi şi care au continuat să se opună abuzului celor care ar fi trebuit, în realitate, să-i apere, nu să-i lovească.

Sute de plângeri penale au fost depuse la Parchete, însoţite de clipuri, imagini şi chiar mostre de haine îmbibate cu gaze, dar iată că nici după un an dosarul nu înaintează.

Ieşim în Piaţă pe 10 August să cerem pedepsirea vinovaţilor! 

Ieşim în Piaţă să le arătăm că nu am uitat cum ne-au încălcat drepturile şi cum ne-au umilit!

Ieşim în Piaţă să cerem ca dosarul 10 August să fie cât mai repede soluţionat, cei care au abuzat de funcţii să fie pedepsiţi prin lege, iar celor cărora li s-au încălcat drepturile să li se facă dreptate!

Da vestea mai departe!", este mesajul postat pe Facebook de organizatori.

Citeşte şi

FOTO VIDEO Circa 15.000 de clujeni au protestat în semn de solidaritate cu mitingul diasporei: „România nu este o ţară a corupţilor“

VIDEO Record de manifestanţi la Cluj. Peste 50.000 de oameni au cerut demisia Guvernului Grindeanu în a şasea zi de proteste

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite