VIDEO Klaus Iohannis: „Vreau ca noi, românii, să spulberăm mituri. Mă refer la expresia «la noi nu se poate» «şi merge şi aşa»”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis este prezent miercuri, 1 octombrie, de la ora 16.30, la o dezbatere cu profesorii universitari de la Cluj care va avea loc la BCU. În cadrul evenimentului, Iohannis îşi prezintă planul său de campanie, „Proiect pentru România“.

UPDATE ora 16.30

Klaus Iohannis şi-a început discursul cu o mărturisire. El a spus că nu şi-a imaginat vreodată că va ajunge primar al Sibiului sau preşedintele unui partid, dar nici că va candida pentru funcţia de preşedinte al României.

“Vreau ca noi, românii, să spulberăm mituri. Mă refer aici la două idei păguboase, că în România nu se poate, pentru că la noi e altfel, şi la expresia “merge şi aşa”, pe care am auzit-o şi de la actualul premier. Lucrul bine făcut, tema programului meu, ni se potriveşte, vine din ce am construit noi, românii, din trecutul nostru”, a afirmat Iohannis dintr-o sală a BCU Cluj.

Klaus Iohannis a vorbit apoi despre cât de importantă este imaginea preşedintelui, referindu-se în special la comportament, ţinută şi expresia publică. El a punctat că un preşedinte trebuie să ofere o viziune prin care să crească numărul locurilor de muncă şi care să-i împiedice pe tineri să plece din ţară.

El a mai spus că România poate deveni un furnizor de securitate în plan regional şi că va susţine ca Apărarea să primească 2% din PIB. Klaus Iohannis şi-a prezentat apoi, punctual, programul său de preşedinte.

“Dacă vrem o naţiune prosperă va trebui să investim în educaţie. Universităţile nu trebuie să mai producă şomeri cu diplomă. E inacceptabil ca elevii să înceapă clasa I fără abecedare”- a spus Klaus Iohannis, la Cluj.

UPDATE ora 15.30

Mircea Maniu, profesor de economie la UBB, a spus că e nevoie de o explicaţie a economiei pe înţeles oamenilor de rând, dar şi că România are nevoie de instituţii bine statuate şi care să funcţioneze optim. 

"Universitatea UBB Cluj a dat deja doi prim-miniştri. E momentul să dea şi un preşedinte", a declarat Mircea Maniu.

Cei doi foşti premieri absolvenţi de UBB la care profesorul Mircea Maniu a făcut referire sunt Victor Ciorbea şi Emil Boc.


UPDATE 14.50

La dezbatere participă şi prim-vicepreşedintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, Daniel Buda- preşedintele PDL Cluj şi Marius Nicoară, preşedintele PNL Cluj. Întâlnirea este moderată de către decanul Facultăţii de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj, Nicolae Păun.


Klaus Iohannis, candidatul ACL la preşedenţie, absolvent al UBB, se va întâlni miercuri, de la 14.30, cu membri ai comunităţii academice clujene la sediul BCU din centrul oraşului. Acesta va prezenta „Proiectul pentru România”.

„Opiniile universitarilor clujeni contează. Acesta este motivul pentru care domnul Klaus Iohannis doreşte să îi întâlnească într-o dezbatere academică deschisă, înaintea începerii campaniei electorale propriu-zise“, se arată în comunicatul trimis de PNL.

Klaus Iohannis a fost, între anii 1979-1983, student la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Foştii săi colegi spun că era un student foarte riguros, conştiincios participând la toate cursurile şi seminariile, serios şi sociabil.

Mai puteţi citi:

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite